De leukste spellen om te spelen op Oudejaarsavond 

by Jill Buitenhuis

Oudejaarsavond, een avond die vaak in het teken staat van het eten van heel veel oliebollen, terugblikken op het jaar en natuurlijk het spelen van spelletjes. We verzamelden de leukste spelletjes die je speelt met het gezin, een vriendengroep of gezellig met z’n tweetjes. Dit zijn de leukste spellen om te spelen op Oudejaarsavond.

HITSTER – Guilty Pleasures

We trappen af met Hitster, een nieuwe favoriet! Je hebt verschillende edities van dit spel, geschikt voor verschillende soorten muziekluisteraars. Onze favoriet? Guilty Pleasures, met de meest foute hits van de afgelopen decennia. Je kans om te winnen wordt groter als je óók de artiesten en titels van het nummer kunt noemen. Van lekker Viben met Kaliber tot een gouwe ouwe hit van je favoriete Nederlandse band. Dit spel is leuk voor iedereen.

30 seconds

Ja, dit spel kan echt niet ontbreken tijdens Oudejaarsavond… en potje 30 seconds. Raad binnen dertig seconden zoveel mogelijk woorden die op het kaartje staan, zonder het woord daadwerkelijk te benoemen. Je hebt nu ook de uitbreiding voor de échte 30 secondfanaten onder ons. Zo voorkom je dat mensen zeggen: “Jij kent zeker alle kaartjes uit je hoofd…”

Code Names

Bij dit spel moet je én goed nadenken, en zul je al snel merken dat het spel ook op je lachspieren werkt als je niet goed bent in het opzetten van een pokerface. Samen met je partners ga je op geheime missie. Je geeft elkaar aanwijzingen van één woord die op meerdere woorden slaan en probeert zo alle spionnen te vinden, binnen de ‘voorwaarden’ van de missie. Een van de leukste spellen om te spelen op Oudejaarsavond!

Lees ook:  Is het even rustig in je horecabedrijf? Ga klussen!

What do you meme?

Weer een spel waar de tranen over je wangen rollen: What Do You Meme? Het doel van dit spel is om een zo grappig mogelijke meme te creëren door de plaatjes en teksten van de kaarten te combineren. Een wisselende jury kiest iedere ronde de beste combinatie en wijst een punt toe aan de winnaar. Zijn jullie

Ga zelf aan de slag

Vier je Oud & Nieuw dit jaar met een groep vrienden? Ga dan zelf creatief aan de slag en maak een vriendenquiz. Je kunt verschillende elementen samenvoegen, zoals Ranking the friends, waarbij je jouw vrienden rankt voor verschillende stellingen. Bijvoorbeeld: wie heeft er afgelopen jaar de meeste blunders gemaakt? Of, wie was er het vaakst dronken dit jaar? En ga zo maar door… je kunt de quiz maken in een spelletjestool die je online kunt vinden. Of maak lekker ouderwets een PowerPoint! Daarnaast is het ook erg leuk om meerkeuzevragen erin te doen over je vriendengroep. De perfecte manier om terug te blikken op afgelopen jaar.

Foto header via iStock, credits: monkeybusinessimages

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy