6 x winterse charme in Brabant

by Redactie

Brabantse nachten zijn lang en in ‘Brabant, daar brandt nog licht’…. Niet raar dat de gezelligheid van Brabanders zo kenmerkend is. En de winter brengt nog eens een extra betoverende sfeer boven in Brabant. Benieuwd naar waar je de charme van Brabant ultiem kan proeven? Lees dan snel verder.

Winterwandelingen

Verken de prachtige natuur van Brabant tijdens een winterse wandeling. Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen bieden adembenemende vergezichten met besneeuwde landschappen.

Schaatsen

Geniet van een klassieke winteractiviteit door te gaan schaatsen op een van de vele ijsbanen in Brabant. De ijsbaan bij het centrum van Eindhoven is bijvoorbeeld een populaire keuze voor gezinnen.

Brabantse gezelligheid

Zoals al eerder gezegd; niets gaat boven een goede dosis Brabantse gezelligheid! Duik in de warme en gezellige sfeer van de Brabantse steden. Bezoek de kerstmarkten in steden zoals Breda en ‘s-Hertogenbosch, waar je lokale lekkernijen en ambachtelijke producten kunt vinden.

Historische bezienswaardigheden

Ontdek de rijke geschiedenis van Brabant door een bezoek te brengen aan historische locaties zoals Kasteel Heeswijk, het Van Gogh Village in Nuenen of maak een rondvaart over de Binnendieze in Den Bosch.

Culinaire verwennerij

Proef de winterse smaken van Brabant door te genieten van lokale gerechten in sfeervolle restaurants. Denk aan gerechten als erwtensoep, stamppot of heerlijke Brabantse worstenbroodjes.

Winterse festivals

Ontdek de speciale evenementen die in de winter plaatsvinden, zoals Glow Eindhoven, een festival waarbij lichtkunstwerken de stad verlichten. Of ga naar De Brabantse Winter in Den Bosch. Daar zijn de Brabanthallen omgetoverd tot de ultieme winterse parade waar jong en oud 18 dagen lang in een grootse en winterse setting knus genieten.

Lees ook:  Travel Guide: Belgisch Limburg

Foto header (Korte Putstraat in Den Bosch) via iStock, credits: DutchScenery

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy