6 x anders dan anders Europese steden voor een winters weekendje weg

by Redactie

Het ontdekken van minder bekende Europese steden voor een winters weekendje weg voegt een vleugje avontuur toe aan je reis. Hoewel ze minder bekend zijn, zijn deze steden rijk aan charme, geschiedenis en winterse pracht. Hier zijn enkele juweeltjes die perfect zijn voor een betoverend winteruitje.

1. Tromsø, Noorwegen

Gelegen boven de poolcirkel, biedt Tromsø een ongelooflijke winterervaring. Met het Noorderlicht als decor en activiteiten zoals huskytochten en walvissafari’s, is dit een droombestemming voor avonturiers.

2. Ljubljana, Slovenië

Ljubljana straalt in de winter een romantische sfeer uit. De met licht versierde straten en de kasteelheuvel bieden adembenemende uitzichten. Geniet van lokale gerechten op de kerstmarkt of ontdek de bruisende bar- en cafécultuur.

3. Bratislava, Slowakije

De stad Bratislava betovert bezoekers met zijn sfeervolle oude binnenstad langs de Donau. In de winter kun je genieten van betoverende uitzichten vanaf het kasteel en de charmante straatjes verkennen zonder de drukte van het hoogseizoen.

4. Bergen, Noorwegen

Nog een stad in Noorwegen die de moeite waard is. Bergen is namelijk omgeven door fjorden en kleurrijke huisjes die nog mooier lijken met een laagje sneeuw. Bezoek de oude haven Bryggen, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en ontdek de Noorse cultuur in de winterse setting.

5. Gdansk, Polen

Met zijn rijke maritieme geschiedenis en prachtige oude stad, biedt Gdansk een betoverende winterbeleving. De kleurrijke gevels van de gebouwen in de oude binnenstad zijn een lust voor het oog, vooral met een vleugje sneeuw.

6. Riga, Letland

De Letse stad Riga staat bekend om zijn prachtige art nouveau-architectuur. Tijdens de wintermaanden wordt de stad verlicht door kerstmarkten en schaatsbanen, waardoor het een idyllische bestemming is voor een winters weekendje weg.

Lees ook:  Dé travel trends voor 2020

Foto header (Ljubljana) via iStock, credits: kasto80

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy