5 x de fijnste lunchplekjes in Maastricht 

by Jill Buitenhuis

Maastricht, de perfecte stad om te bezoeken tijdens de decembermaand. Het is er knus, gezellig en betoverend mooi door alle lichtjes. In Maastricht zijn er meerdere leuke plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. En wanneer je de ochtend lekker door de stad hebt gestruind, is een lekkere lunch natuurlijk altijd welkom. Daarom hebben we hotspots voor je verzameld. Dit zijn de fijnste lunchplekjes in Maastricht.

’t Wycker Cabinet

Een heerlijke plek waar je terecht kunt voor alle eetmomenten. De keuken opent haar deuren op 09.00 uur en de chefs staan tot 22.00 uur voor je klaar om te verwennen met het lekkere eten. Je bent hier dus de hele dag welkom. Bij ’t Wycker Cabinet ervaar je bourgondisch Maastricht. Authentiek gezellig, en traditionele smaken in een hip maar huiselijk decor. Perfect dus om neer te ploffen na het ontdekken van de stad. 

Wycker Burgstraat 29B

Bold Rooftopbar

Lunch with a view? Dan ben je bij deze rooftopbar aan het goede adres. Je hebt hier namelijk prachtig uitzicht over de romantische stad. Schuif aan voor een lekkere lunch en geniet van de beleving die je hier krijgt. 

Sphinxcour 9A

Petit Café Moriaan

In het hart van Maastricht vind je deze knusse bistro waar je wederom bourgondisch kunt genieten. Het is een klein maar heel romantisch plekje met een Frans georiënteerde eetkaart. Daarnaast proef je hier de lekkerste wijnen uit Frankrijk, Spanje en Italië. Absoluut de moeite waard om een bezoekje te brengen aan dit kleine, maar o zo leuke café. 

Lees ook:  Je kind als vakantiefotograaf

Stokstraat 12

Dominicanen

Dit is dé plek voor boekenliefhebbers. In de Dominicanenkerk bevindt zich een prachtige boekwinkel waar je uren kunt dwalen. De wandeling door de kerk is al een ervaring op zich. Je kunt hier na het struinen plaatsnemen op het voormalig Priesterkoor voor een lekkere lunch. 

Dominicanerkerkstraat 1

Koffie bij Joost & Maartje

Wij bij Daily Cappuccino gaan natuurlijk ook altijd op zoek naar de beste koffiespot. Zo kwamen we uit bij Koffie bij Joost & Maartje. Een hippe plek die meteen opvalt als je er langs wandelt. Er hangt hier een fijne sfeer, je proeft de lekkerste koffie en ze hebben óók nog lekkere broodjes. Wat wil je nog meer? 

Maastrichter Heidenstraat 8

Foto header via iStock, credits: DutchScenery

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy