4 x tips en tricks voor een outdoor vakantie in Europa

by Redactie

Met januari in het zicht, en de bijbehorende vakantiebeurzen die dan ook weer te bezoeken zijn, mogen we weer dromen over een zomerse vakantie. Mocht je van plan zijn het over een avontuurlijke boeg te gooien aankomend jaar met een outdoor vakantie, lees dan snel verder. Wij geven namelijk alvast een paar toffe tips ‘where to go to’ én tricks die het je onderweg wat makkelijker en veiliger maken:

1. Safety first

Niets is zo belangrijk als een goede voorbereiding. Helemaal als je kiest voor een outdoor vakantie. Denk dan aan een autocheck van te voren. Zijn de banden nog in goede staat en op een juiste spanning? Zijn alle vloeistoffen bijgevuld? Ook belangrijk is alle documenten van te voren te checken. Zijn alle paspoorten nog geldig. Rijbewijzen? Heb je wellicht een vignet nodig voor een land. Maar check ook goed je verzekeringen. Van reisverzekering en annuleringsverzekering tot meer specifiek je stacaravan verzekeren. Maak een lijst voor jezelf (of zoek een kant-en-klare op internet) en vink alles af voordat je vertrekt. Ook wat betreft verzekeraars is er veel keuze, dus verdiep jezelf een beetje in dit alles voordat je je verzekering ergens afsluit. Een voorbeeld van een verzekeraar is Univé.nl.

2. De Nordics

Steeds populairder bij mensen, de Nordics. Oftewel Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden. En de mogelijkheden zijn enorm. Helemaal wat Nationale Parken betreft. Zo kan je in Noorwegen naar Jotunheimen, bekend om zijn imposante bergen en gletsjers, of ga naar de schilderachtige fjorden van de Lofoten-eilanden voor een onvergetelijk kampeeravontuur. Of ga naar Heet Abisko National Park in Lapland wat een geweldige plek is om het noorderlicht te spotten. In Finland kan je de uitgestrekte bossen van Nuuksio National Park nabij Helsinki ontdekking voor een snelle ontsnapping uit de stad. De Nordics bieden prachtige omstandigheden voor een onvergetelijke outdoor vakantie. Vergeet wel niet de lokale regels te controleren. Met name wat betreft wildkamperen.

Lees ook:  Travel guide: de Canarische Eilanden, waar moet je zijn?

3. De Balkan

Een andere prachtige bestemming voor een outdoor vakantie is de Balkan. Start bijvoorbeeld in Kroatië, ontdek de betoverende Plitvicemeren en rij door naar Montenegro voor de prachtige baai van Kotor. Vervolg je reis naar Bosnië en Herzegovina om de historische Mostar te bewonderen en ga dan naar Albanië voor de ongerepte stranden van de Albanese Rivièra. Vergeet niet Macedonië te bezoeken voor het meer van Ohrid. Gegarandeerd geniet je hier van de diversiteit van de landschappen, culturen en geschiedenis tijdens deze avontuurlijke roadtrip.

4. Verenigd Koninkrijk

Last but not least, het Verenigd Koninkrijk. Waar je absoluut een epische roadtrip kan maken. Alleen al het betoverende Lake District in Engeland is een absolute must-visit. Ga naar Wales voor de prachtige Brecon Beacons National Park en Snowdonia. Wil je het nog wat ruiger? Bezoek dan de kustlijn van Noord-Ierland en geniet tussendoor ook nog van een stad als Belfast. Goed afsluiten? Dan mag je eigenlijk de prachtige stranden van Cornwall niet overslaan.

Heb je al zin in de zomer gekregen…?

Foto header via iStock, credits: Uwe Moser

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy