Zo vier je Sinterklaas zónder kinderen, mét volwassenen (tips voor een gezellige pakjesavond)

by Emma

Sinterklaas is niet alleen voor de kleintjes, maar eigenlijk weten we dat allang. Volwassenen genieten nét zo van de gezelligheid rondom pakjesavond. Toch kan 5 december er best wat anders uitzien als het niet om kinderen draait. Of je nu geen kinderen hebt of gewoon samen met vrienden een leuke avond wil beleven: hier zijn enkele tips voor het vieren van Sinterklaas.

1. Surprises voor iedereen

Voor de één het favoriete onderdeel van het feest, voor de ander een confrontatie met een gebrek aan knutselvaardigheden. Maar als je iedereen zover krijgt om enthousiast mee te doen, is een avond vol surprises hartstikke gezellig. Trek lootjes, stel een budget vast en laat je creativiteit de vrije loop. Voor een twist maak je er een dobbelspel van (met drie kleinere cadeautjes per persoon, en per gedobbelde uitslag een andere regel). En ja, dat kan ook mét alcohol (wie een 3 dobbelt, mag bijvoorbeeld een shotje nemen, wie met een 4 eindigt, mag er een uitdelen).

2. Zet de mijter af en de koksmuts op

Wil je het laagdrempeliger houden? Gebruik pakjesavond dan als een goed excuus om weer eens met z’n allen te eten (want met al die drukke agenda’s is een datum prikken behoorlijk lastig). Tenzij je wil eindigen als de aangewezen keukenprins(es) die uren mag roeren, bakken en koken, is het geen slecht idee om iedereen wat mee te laten brengen. Zo kan iedereen 1 gang en 1 cocktail serveren om het makkelijk – en gezellig – te houden. En als toetje? Uiteraard een pepernotenproeverij.

Lees ook:  Must visit: Nederlanders in Parijs in het Van Gogh Museum

3. Trek erop uit

Grote kans dat iedereen in december flink wat dagen vrijhoudt – maak daarvan gebruik en combineer jullie jaarlijkse uitje met de 5e van de maand! Zo kan je aan de drukte van de stad (en kinderen) ontsnappen om er voor te kiezen een weekendje te verdwijnen in een vakantiehuisje. Hoe afgelegener, hoe knusser, hoe Sinterklaas-iger. Neem dan nog een grote zak mee vol spelletjes en hapjes, en zo genieten jullie van een pakjesavond in alle rust.

Foto header via iStock, credits: hansslegers

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy