Zo maak je van jouw thuis-kerstdiner een succes

by Redactie

Elk jaar is het weer de vraag hoe we onze Kerstdagen gaan doorbrengen. Ga je uit eten, bij vrienden/familie thuis eten of…. organiseer je bij jou zelf in huis een mooi Kerst diner? Dat dat ook zonder stress prima haalbaar is, laten we zien in dit artikel. Of het nu een intiem thuis-kerstdiner voor twee is, of een groots vriendenmaal. Alles kan, als je het maar slim aanpakt!

Keuken gadgets

Eén van de fijnste dingen om op orde te hebben bij culinair kokkerellen in je eigen keuken, zijn je keuken gadgets. Van mixer tot aan knoflookpers en goede stoofpan. Het is essentieel om de juiste ‘gear’ in huis te hebben. Wat ook zeker helpt in deze is een Quooker kraan. Met zo’n kraan kan je snel eten aan de kook brengen. Maar ook gerechten au bain marie warm houden. Ook is een kopje thee net wat sneller gezet tussendoor. Wel zo lekker om warm te blijven… En, nice to know, met een Quooker combi plus kan je zelfs tot 7 liter water aan kokend water direct tot je beschikking hebben. Ideaal als je voor een grote groep moet koken.

Menu bepalen

Bedenk op tijd wat je wilt gaan maken. Belangrijk daarbij is ook om van te voren goed te checken of er bepaalde allergieën of diëten zijn waar je rekening mee moet houden. Volgende stap is hoeveel gangen je gaat bereiden. Je kan het jezelf natuurlijk zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Ook slim is om voor eventuele aanwezige kids een apart menu te maken. En als je gerechten kiest die je al vóór de avond van het etentje kan klaar maken, scheelt dat ook een hoop stress. Op internet zijn super veel leuke kerst recepten te vinden. Durf ook eens een beetje uit de band te springen door te kiezen voor net wat andere, meer exotische gerechten.

Lees ook:  6 x Aziatische restaurants in Utrecht waar je nu een tafel wil boeken 

Planning

Planning is absoluut key bij een thuis-kerstdiner. Van wanneer je de boodschappen doet tot aan de tafelindeling en wanneer je de gerechten moet gaan klaar maken. Tip is dan ook zeker om een overzicht te maken die je in de keuken ophangt zodat je precies ziet wanneer je wat moet doen. En schat je tijd ruim in, zo voorkom je dat je alsnog in de knel komt. Komt er een grote groep eten? Dan is het ook aan te raden om tussen de gangen door een stoelwisseling te doen. Zodat je gasten niet de héle avond naast dezelfde mensen zitten.

Decoreren is key

Versiering kan natuurlijk niet ontbreken. Zorg dat je genoeg tafelgerei in huis hebt. Dus grote borden, kleinere bordjes, bestek, maar ook wijnglazen en dessertbakjes. Zonde als je er op de dag zelf achter komt dat je bepaalde dingen mist. Bij de kringloop kan je vaak toffe aankleding kopen, die ook nog eens hartstikke betaalbaar is. Het menu van de avond schrijf je op een mooie kaart die je op elk bord plaatst. Geeft het net een persoonlijker tintje.

Foto header via iStock, credits: SeventyFour

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy