Weekend tip: de Affordable Art Fair Amsterdam

by Redactie

Tip voor het weekend: een bezoek aan de Affordable Art Fair. Deze kunstbeurs vindt plaats in de Kromhouthal in Amsterdam, en is nog tot en met zondag 5 november te bezoeken. Meer dan 70 Nederlandse en internationale galeries tonen het werk van levende kunstenaars hier, zowel opkomend als gevestigd. Wat highlights onder elkaar:

Weekend tip: de Affordable Art Fair Amsterdam

Opkomende kunstenaars

Jonge, opkomende kunstenaars spelen vaak een belangrijke verbindende rol in het culturele landschap. De omroep AVROTROS honoreert deze diversiteit met een presentatie van drie in Nederland gevestigde kunstenaars. De expositie omvat figuratieve schilderijen van Nikè Marchand en Niels Egidius en keramiek en etsen van Sjahrzad Khodadadeh.

The Happy Trip

Het Belgische creatieve duo ROXEHA presenteert The Happy Trip: een vijf meter lange doodle met funky karakters en asymmetrische vormen. Aan bezoekers de taak dit werk met kleuren en kleurtjes tot leven te brengen. Inspiratiebronnen van ROXEHA zijn onder meer Keith Haring, Romero Britto, Tom Wesselmann en Niki de Saint Phalle.

Weekend tip: de Affordable Art Fair Amsterdam

Inandout #1 van Engelberg

Bij dit werk draait alles om kleur en vorm en de indruk van diepte en driedimensionaliteit. Alsof er zich achter het oppervlak een ruimte bevindt. #1 is onderdeel van de reeks Inandout die vooralsnog uit drie werken bestaat.

UPWAY x Yamuna Forzani

Ter gelegenheid van de 17e editie van de Affordable Art Fair is UPWAY,  een online platform voor refurbished e-bikes, een samenwerking aangegaan met de Dutch Design Award-winnende kunstenaar Yamuna Forzani. Het resultaat? Een unieke, eenmalige kunst-e-bike die tijdens de beurs door middel van een veiling wordt verkocht. De helft van de opbrengst komt ten goede aan BYCS. Een wereldwijde NGO die de leefbaarheid van steden wil verbeteren met behulp van de fiets.

Lees ook:  StayTheF***Home met je kartonnen bureau

Tickets zijn online verkrijgbaar en te koop tijdens de beurs

De Kromhouthal
Gedempt Hamerkanaal 231
Amsterdam

-Vrijdag 3 november     12.00 – 21.30 uur
-Zaterdag 4 november  10.00 – 19.00 uur 
-Zondag 5 november    11.00 – 18.00 uur

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy