Waar sluit je snel een goede reisverzekering af? 

by Redactie

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je op vakantie gaat, maar toch is het zeer belangrijk: je verzekeringen. Wanneer je op avontuur gaat, is het belangrijk om geen onnodige risico’s te nemen. Je vakantie is waarschijnlijk al duur genoeg en je zit niet te wachten op extra, onverwachte kosten. Zorg er daarom voor dat je de juiste verzekeringen hebt afgesloten. Weet je niet precies wat jij nodig hebt? Wij laten het je graag zien. Je zult merken dat je een passende reisverzekering kunt samenstellen die naadloos aansluit bij jouw vakantie. Zo vermijd jij dat jij nare risico’s loopt en dat alles voor een zeer aantrekkelijke premie. Wij zien geen reden waarom je je niet zou verzekeren.

De eenmalige reisverzekering

Als je een goede deal wilt maken, kun je een Univé reisverzekering afsluiten. Met deze verzekering kun je vele kanten op. Voor de mensen die slechts een keer per jaar op vakantie gaan, is de eenmalige reisverzekering een goede deal. Deze polis loopt gedurende je vakantie en wordt daarna automatisch weer afgesloten. Jij hebt dus geen omkijken naar je verzekering en dat terwijl je er wel heel veel voordeel van ondervindt. Mocht je tijdens je reis in de problemen komen, dan kun je gelijk een beroep doen op je verzekeringsmaatschappij. Deze staat voor je klaar om je te helpen. Raadpleeg daarom eerst altijd je verzekeraar zodat je met hen kunt afstemmen wat je kunt doen. Dat werkt beter dan wanneer je achteraf moet informeren wat toegestaan was. Zo voorkom je dat je misschien alsnog zelf voor de kosten moet opdraaien die je hebt moeten maken. Sla daarom het telefoonnummer van je verzekeraar op in je telefoon zodat je deze gelijk kunt bellen wanneer je in de problemen bent geraakt.

Lees ook:  Review Citroën C5 Aircross: comfort en ruimte gaan hand in hand

De doorlopende reisverzekering

Sommige mensen vinden niets leuker dan mooie reisaanbiedingen pakken en om morgen al op reis te gaan. Wanneer jij je hierin herkent, is een eenmalige verzekering misschien niet de beste optie. Beter is het om een Univé doorlopende reisverzekering af te sluiten. Het voordeel van deze verzekering is dat je hem slechts een keer per jaar hoeft af te sluiten. Daarna kun je er de rest van het jaar de vruchten van plukken. Je bent namelijk altijd verzekerd en je kunt dus altijd besluiten om op reis te gaan zonder dat je je verzekering van tevoren hoeft in te lichten.

Aanvullende verzekeringen toevoegen

De reisverzekering bestaat uit een standaardpakket dat je beschermt tegen een aantal veelvoorkomende problemen. Kijk altijd even goed naar de voorwaarden van je verzekering. Ben je van plan om buiten Europa te reizen? Voeg dan een bredere dekking toe. Wil je lang op reis gaan om eindelijk die wereldreis te maken waar je al zo lang van droomde? Verleng dan de maximale termijn waarbinnen je op vakantie mag gaan. Zo weet je zeker dat je aanspraak kunt maken op je verzekering wanneer dat nodig is. Dat voorkomt niet alleen veel stress, maar het zal je ook gemoedsrust geven.

Foto header via iStock, credits: Phiwath Jittamas

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy