Vol verwachting klopt ons hart… Nederlander verwacht deze feestdagen 18 pakketjes!

by Redactie

Black Friday staat voor de deur en dat betekent het begin van het jaarlijkse ‘pakketjesseizoen’. Het belooft lekker druk te worden aan de Nederlandse voordeuren, want de gemiddelde Nederlander verwacht deze feestdagen 18 pakketjes. En de zogenaamde Gen-Z’ers maken het nog bonter*: zij rekenen er op zo’n 22. Veelal online geshopt. Maar we zijn echter niet altijd thuis om ze te ontvangen en daardoor moet bijna iedereen weleens pakketjes voor de buren aannemen (92%). Dat blijkt zo nu en dan tot irritaties of zelfs ruzies te leiden.

Cadeautjes worden bezorgd

8 op de 10 mensen zijn van plan hun presentjes vooral in webwinkels te kopen en een kwart van de jongeren verwacht dit feestseizoen zelfs geen enkele winkel van binnen te zien. De meest genoemde redenen om cadeautjes vanuit de luie stoel te bestellen, zijn: betere selectie (47%), geen zin om de stad in te gaan (35%), wachtrijen haten (29%) en geen zin in de drukte hebben(27%).

Pakketjesland

Nederland is met recht dan ook een echt pakketjesland: we ontvangen er gemiddeld zo’n 52 per jaar. Waarbij jongeren de kroon spannen, want 18-tot-29-jarigen krijgen er jaarlijks maar liefst 88. Al die spullen komen zeker niet altijd direct bij de ontvanger aan. 92% van de mensen ontvangt weleens pakketjes voor de buren, en 30% moet dit zelfs voortdurend doen. Pakketjes worden over het algemeen pas na zo’n 3 dagen opgehaald. Soms lijken we wel een pakketpunt voor onze buren, want de gemiddelde Nederlander heeft op het toppunt 3 pakketjes tegelijkertijd voor z’n buren in bewaring gehad.

Lees ook:  Koffie zetten voor beginners: ken je deze tips al?

Bonje met de buren

Dat het niet altijd koek en ei is aan de Nederlandse voordeuren, is dan ook niet raar…. 20% van de mensen ergert zich aan buren voor wie zij regelmatig pakketjes aan moeten nemen en andersom schaamt 26% zich weleens als hun buren ze voor hen moeten ontvangen.  8% van Nederland heeft er zelfs weleens een burenruzie over gehad! Veel genoemde irritaties zijn pakketjes die lang blijven liggen en buren die niet goed communiceren. Gelukkig zegt bijna de helft (49%) het niet zo erg te vinden zolang het om een paar pakketjes gaat.

Kijken of we met z’n allen deze feestdagen weer heelhuids doorkomen…

* zo blijkt uit onderzoek van thuisbeveilingsbedrijf Ring

Foto header via iStock, credits: Farknot_Architect

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy