Verwarmende cocktails voor knusse avonden: van 25 jaar oude whisky tot alcoholvrije MARTINI.

by Imke

We zitten midden in de herfst. De bomen zijn kaal, de dagen donker en de feestdagen komen weer in het zicht. Tijd om lekker binnen te cocoonen. Met vrienden, familie of gewoon lekker met jezelf. En wat is er nu lekkerder dan een goeie cocktail of whisky te drinken en heerlijk warm te worden voor de open haard of bij de verwarming. Wij tippen de lekkerste cocktails (inclusief alcoholvrije opties) waarbij je helemaal mindful kan gaan cocoonen. Dus: trek die warme trui aan, steek je voeten in wollen sokken en geniet van onderstaande spirits!

25 jaar oude whisky van Aberfeldy

De Aberfeldy whisky wordt, afhankelijk van het jaar, op eikenhouten vaten of oude sherryvaten gerijpt, waardoor de herkenbare smaak tot stand komt. Extra speciaal is dat de distilleerderij uit de Schotse Hooglanden 125 jaar bestaat. En om die reden hebben ze een exclusieve editie van een 25 jaar oude whisky gebotteld en verpakt in een collector’s item verpakking. Typerend voor deze whisky? Het zachte, honingachtige en wasachtige karakter, verrijkt door een rijping in first-fill Oloroso Sherry vaten. Hmmmmm…. we like!

Naast de beperkte oplage van de exclusieve 25-jarige whisky, biedt Aberfeldy het hele jaar door de Goldbar aan. Deze bijzondere editie van de Aberfeldy 12 years single malt Scotch whisky komt verpakt in een luxe gouden case. Verkrijgbaar voor €43,99 bij verschillende slijterijen, is de Goldbar niet alleen een ideaal cadeau tijdens de feestdagen, maar ook een schitterend geschenk voor elke gelegenheid. Met zijn unieke uitstraling en de karakteristieke smaak van Aberfeldy 12 jaar, vormt de Goldbar een prachtig alternatief voor wie op zoek is naar iets speciaals. Probeer alvast het volgende recept:

Lees ook:  Van ijsklimmen tot paragliden: ga buiten de piste om met deze alternatieve wintersporten

Gold Fashioned 
Ingrediënten voor 1 cocktail:

 • 50 ml ABERFELDY 12 JAAR OUD
 • 2 scheutjes Angostura-bitters
 • 2 scheutjes sinaasappel bitters
 • Sinaasappelschil

How to? 
Meng honing, bitters en ABERFELDY 12 JAAR OUD in een mengglas. Voeg ijs toe, roer om te verdunnen en giet het mengsel in een whiskyglas. Garneer met een stukje sinaasappelschil door de oliën erboven uit te drukken, en verwijder vervolgens de schil.

Verwarmende cocktails voor knusse avonden: van 25 jaar oude whisky tot alcoholvrije MARTINI.

Mindful Drinking met MARTINI

Misschien heb je er al wel van gehoord… Mindful Drinking. Het is en moderne en populaire manier van denken – en drinken – die je bewust maakt van wáárom en hoeveel alcohol je drinkt. Want ja, alcohol speelt nog steeds een rol bij belangrijke sociale gelegenheden, waaronder de feestdagen. Maar naarmate de cultuur evolueert, evolueren we naar een meer bewuste en evenwichtige manier van drinken. Zo blijkt uit onderoek dat maar liefst 49% van de drinkers nieuwsgierig is naar cocktails met alcoholvrije ‘sterke’ dranken. De feestdagen (en de morning afters) worden daarom misschien nóg leuker wanneer er alcoholvrije MARTINI cocktails op het menu staan. Bijvoorbeeld de MARTINI Floreale gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten:

MARTINI Festivo
Ingrediënten voor 1 cocktail:

 • 50 ml MARTINI Non-Alcoholic Vibrante
 • 50 ml Bloedsinaasappel
 • 50 ml Cranberrysap
 • ijsblokjes

How to?
Vul een wijnglas met ijsblokjes en giet er de ingrediënten in. Roer het zachtjes door om alle smaken te combineren en garneer. Voel je vrij om met je garnering te experimenteren en er iets van jezelf van te maken! Ga zitten, nip en geniet.

Verwarmende cocktails voor knusse avonden: van 25 jaar oude whisky tot alcoholvrije MARTINI.

BACARDÍ Ocho Old Cuban plús warme cardigan

Last but not least tippen we de BACARDÍ Reserva Ocho. Een gerijpte rum die 8 jaar in eikenhouten vaten is bewaard en die aan karakter wint dankzij het vat waarin hij wordt bewaard. Denk aan de smaken van butterscotch, gedroogde steenvruchten, een vleugje rozijn, maar ook gerookte toetsen en eik. Wij tippen alvast onderstaand, feestelijke recept dat ideaal is om met je vrienden en familie te delen. Bovendien extra lekker wanneer je deze warme Cardigan Sweater (afkomstig uit de exclusieve BACARDÍ x Filling Pieces capsule collectie die bijna uitverkocht is) erbij aan trekt om je warm te houden tijdens de koude dagen.

Lees ook:  Dit zijn dé winterjassen trends van 2019

Ocho Old Cuban
Ingrediënten voor 1 cocktail:

 • 40 ml BACARDÍ Reserva Ocho
 • 20 ml honingsiroop
 • 20 ml limoensap
 • 8 muntblaadjes
 • 2 scheutjes Angostura Bitters
 • 50 ml mousserende wijn (prosecco)
 • Limoenschil
 • Ijsblokjes voor het shaken, geen ijs in het glas
 • Limoenschil en munttakje (garnering.)

How to?
Vul de shaker met ijs. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe, behalve de prosecco. Schud krachtig gedurende 30 seconden. Schenk de mix uit in een gekoeld coupeglas tot net over de helft van het glas. Vul het glas verder aan met prosecco tot het vol is en garneer met een muntblaadje.

Bacardi Ocho

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy