Review: ontprikkelen tijdens het weekend met de (old skool) Nokia 2660 Flip

by Redactie

Remember those days… In de nineties, dat je met je giga Swing of Nokia in je jaszak rondliep. Hopend dat je nog genoeg beltegoed had om nog dat ene telefoontje te plegen. En het was de tijd dat je de eerste SMS’jes kon versturen en ontvangen. Nice to know: de piepjes die je hoorde op de Nokia-telefoons wanneer een bericht werd ontvangen waren morsecode voor “SMS”. Hoe anders is het nu, 30 jaar later. Waar we allemaal supersnelle moderne smartphones bezitten. En ‘online zijn’ niet meer weg te denken is uit ons leven. Maar er is een tegengeluid, die van de digi detox. En die komt niet alleen in de vorm van ‘mentaal zijn’, maar ook in praktische vorm. HMD Global, de fabrikant van Nokia-telefoons, heeft namelijk een vernieuwde Nokia 2660 Flip-telefoon gelanceerd. Precies, een revival van de allereerste Nokia-klaptelefoon.

One for the week, one for the weekend

De Nokia 2660 Flip is een zogenaamde dumb phone. Oftewel, het is de ultieme tegenhanger van de smartphone. Een telefoon waarmee je kunt bellen en een sms’je kunt versturen. Omdat steeds meer mensen bewust(er) om willen gaan met hun smartphone, maar wel bereikbaar willen zijn is dit type telefoon een uitkomst. Vanuit die visie, heeft HMD Global ook de campagne ‘one for the week, one for the weekend’ gelanceerd. Hiermee willen ze mensen stimuleren om hun smartphone gebruik te verminderen. Tijdens de week gebruik je je eigen smartphone en tijdens het weekend maak je gebruik van een ‘dumb phone’ of flip phone. Op die manier komt je brein tot rust, verhoog je de productiviteit, en boost je de nachtrust. Hoe dat in de praktijk er uit ziet bij de Nokia 2660 Flip?

Lees ook:  De 3 beste tips om hoger te scoren met je website

Review: ontprikkelen tijdens het weekend met de (old skool) Nokia 2660 Flip

Snaken!

Wanneer je de Nokia openklapt valt gelijk op dat slechts de helft van de uitgevouwen handset bestemd is voor het 2,8-inch scherm. De andere helft bestaat uit grote, dikke cijfertoetsen waarmee je je sms-berichten kunt typen. Ook heeft het heeft een camera, maar die is met 0,3 megapixels ver verwijderd van de standaard. Dicht geklapt heeft de telefoon voorop een klein display. Wat positief is: het laat alleen informatie zien wanneer je de telefoon daadwerkelijk ‘aan’ drukt op de zijkant. Zo voorkom je dat je toch de hele tijd weer berichten gaat checken. Ook worden we blij van de old skool spelletjes Snake en Tetris die je kan spelen op de Flip 2660. En niet te vergeten de batterijduur. Die is aanzienlijk langer dan een smartphone. Je kan gemakkelijk dagen in plaats van uren vooruit met de telefoon.

Conclusie is dan ook dat er niet veel minpunten aan de Nokia Flip 2660 zitten. Dat gezegd hebbende, geldt dat wel alleen wanneer je de telefoon ook gebruikt met de intentie die je in je hoofd erbij hebt. Dus voor die digitale detox waar je behoefte aan hebt. Of gewoon wat minder prikkels om je heen. Daarnaast is het natuurlijk voor ouderen een uitkomst. De prijs van de telefoon ligt rond de 80 Euro en komt in twee kleuren: Pop Pink en Lush Green. Leuk voor onder de Kerstboom?

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy