Ontdek de magie: de leukste kerstmarkten door heel Europa

by Emma

Kerstmarkten zijn de perfecte manier om in de feeststemming te komen. Denk aan glühwein, prachtige decoraties, heerlijk eten en slingers vol vrolijke lichtjes. Gelukkig is er aanbod genoeg! Zo heb je in Europa flink wat parels die een bezoekje waard zijn. En wie wil nou niet een goed excuus om een winters uitstapje te maken? Hier de leukste kerstmarkten op een rij.

Strasbourg, Frankrijk

Beter bekend als de ‘hoofdstad van de Kerst’, biedt de kerstmarkt van Straatsburg, die al sinds 1570 (!) bestaat, een betoverende ervaring. Met honderden kraampjes, schitterende verlichting en de geur van glühwein in de lucht, is deze markt een must-visit voor elke kerstliefhebber.

Keulen, Duitsland

De kerstmarkt in Keulen, gelegen aan de voet van de indrukwekkende kathedraal, is een van de oudste en grootste in Duitsland. De markt biedt niet alleen traditionele Duitse lekkernijen, maar ook een betoverende ijsbaan voor degenen die zin hebben in wat winterse pret. Elk jaar is het weer een groots evenement, dus reden genoeg om erbij te zijn.

Wenen, Oostenrijk

Tijdens de kerstperiode transformeert het al met goud versierde Wenen in een sprookjesachtige stad. De kerstmarkt voor het stadhuis, Rathausplatz, biedt een adembenemende sfeer vol muziek en een scala aan kunstnijverheidskraampjes. Ook hier is de kerstmarkt een eeuwenoude traditie, die al gevierd wordt sinds de middeleeuwen.

Craiova, Roemenië

Toch op zoek naar iets anders dan de klassiekers? Trek dan naar het zuidwesten van Roemenië, waar je terecht komt in een winterwonderland (van november tot en met januari). Bijzonder is vooral de magische verlichting, bestaande uit meer dan een miljoen lampjes. En een wandeling door het oude historische centrum van Craiova mag ook zeker niet missen.

Lees ook:  De beste december budget tips

Madeira, Portugal

Kerst vieren met warmere temperaturen is ook een feest – en op het Portugese eiland Madeira zal je de sneeuw zeker niet missen. Hier ruilen ze winterse decoraties in voor exotische bloemen, met als resultaat een kleur- en geurrijk spektakel.

Foto header (kerstmarkt in Wenen) via iStock, credits: sborisov

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy