In business: zo geef je jouw camping of vakantiepark een boost

by Redactie

Op het moment dat je een eigen bedrijf hebt in de recreatie in de vorm van een vakantiepark of camping, wil je er natuurlijk voor zorgen dat de bezoekers een fantastische tijd beleven wanneer ze zullen verblijven in jouw park. Hoewel ouderwets kamperen nog steeds populair is, wordt het ook steeds populairder om op een “luxe” manier te kamperen. Hierdoor kun je ervaren hoe het is om te kamperen zonder daadwerkelijk dat primitieve leven te moeten meemaken. Als eigenaar van je park kun je jouw bedrijf echt naar een hoger niveau tillen door een safaritent of glampingtent toe te voegen in je vakantiepark. Waarom dit de ervaring van je bezoekers enorm zal verbeteren en jij als eigenaar hier een goed rendement op kunt behalen lees je in deze tekst. 

Door het toevoegen van glampingtenten en safaritenten in je park zorg je ervoor dat de bezoekers echt een onvergetelijke tijd tegemoet kunnen gaan. Deze tenten zijn namelijk gemaakt om luxe, comfort en avontuur met elkaar te verenigen. Een glampingtent of safaritent bevatten namelijk erg comfortabele voorzieningen. Je gasten kunnen genieten van een heerlijk bed, eigen badkamer en airco. Hierdoor kunnen ze een rustige nacht tegemoet en beleven ze toch de ervaring om in de natuur te overnachten. Daarnaast zorgen deze tenten uiteraard voor een enorm unieke sfeer die gasten niet snel in een ander park zullen tegenkomen.

Wat is een glampingtent precies?

Een glampingtent is eigenlijk een verzamelnaam voor diverse luxe tenten. Een glampingtent is een luxe vorm van een accommodatie waardoor je op een stijlvolle en luxe manier toch de kampeerervaring zult meekrijgen. Op deze manier kunnen gasten dus heerlijk genieten van de natuur en tegelijkertijd ook van de luxe en comfort. Je kunt een glamping tent kopen in diverse soorten en maten. Op deze manier kun je een glampingtent eigenlijk zo luxe maken als dat je zelf wilt zodat je de optimale kampeerervaring kunt overdragen aan jouw bezoekers.

Lees ook:  Hoe weet je of het ondernemerschap iets voor jou is?

Waarom een safaritent?

Een glampingtent is dus een verzamelnaam voor diverse soorten luxe tenten. Een van de bekendere tenten onder de glampingtenten is de safaritent. Een safaritent is een ruime en stijlvolle accommodatie die geschikt is voor meerdere personen. Deze tenten zijn groter dan een standaard tent en hebben een stevige constructie. Een safaritent beschikt over comfortabele bedden, moderne badkamers veranda’s en vaak mooie keukenfaciliteiten. Een safaritent kopen als toevoeging voor je vakantiepark is erg leuk doordat je deze compleet kunt personaliseren naar jouw wensen. Ook zijn deze tenten erg duurzaam doordat ze een lange periode kunnen meegaan waardoor je er dus echt rendement uit zult halen. 

De investering voor succes: de voordelen dat het kopen van een safaritent met zich meebrengt

Als ondernemer van een leuk park of camping is het altijd een uitdagen om het park aantrekkelijk te houden voor je bezoekers en je tegelijkertijd ook te onderscheiden van je concurrenten. Het aanschaffen van een safaritent kan op dit gebied een erg slimme investering zijn. Doordat steeds meer mensen eigenlijk het kamperen en in de natuur zijn wel leuk vinden, maar het primitieve leven niet willen ervaren, zie je dat safaritenten steeds populairder worden. Een safaritent is een ruime en stijlvolle tent waardoor je bezoekers zich erg comfortabel zullen voelen maar toch de kampeer sfeer kunnen ervaren. In deze tekst duiken we dieper in op de voordelen van deze investering zodat je precies weet of een safaritent wellicht positief kan uitpakken voor jouw vakantiepark.

Het uitbreiden van je vakantiepark

De investering in een safaritent kan erg veel voordelen met zich meebrengen. Eén van die voordelen is het feit dat je je accommodatie aan het uitbreiden bent. Bezoekers zullen meer keuze hebben op het gebied van accommodatie waardoor je een bredere doelgroep kunt bereiken en dus meer omzet kunt binnenhalen. Je kunt dus een lodgetent kopen om ten eerste je park uit te breiden en meer keuze aan te bieden voor je bezoekers waardoor je een bredere doelgroep kunt aanspreken. Maar daarnaast is dit natuurlijk ook een ideale manier om je te onderscheiden van je concurrentie waardoor bezoekers toch eerder voor jouw vakantiepark zullen kiezen. 

Lees ook:  How to: autorijden in de sneeuw, tips om veilig van A naar B te komen

Je kunt hogere tarieven ontvangen

Natuurlijk is het kopen van een safaritent wel even een investering die je zult moeten doen. Echter kan je hier zo ongelofelijk veel rendement uithalen waardoor het de investering meer als waard is. Je kunt bijvoorbeeld hogere tarieven hanteren voor een premium ervaring in een safaritent. Het voordeel hiervan is dat in veel gevallen vaak grotere groepen voor een safaritent zullen gaan waardoor je dus meer omzet kunt genereren. 

Referenties en tevreden klanten

Met zo’n safaritent zorg je ervoor dat je bezoekers een ultieme ervaring zullen beleven in jouw park. Het resultaat hiervan is dat bezoekers ten eerste sneller zullen terugkeren, maar daarnaast ook familie of vrienden zullen aanbevelen om naar jouw park te gaan. Dit resulteert vervolgens weer tot meer groei en succes voor jouw bedrijf.

Wat is dan de investering van zo’n safaritent?

Je ziet eigenlijk alleen maar voordelen voorbijkomen waardoor je wellicht enorm enthousiast bent geworden en jouw onderneming ook een boost wilt geven met zo’n safaritent. Een begrijpelijke vraag is dan ook wat nou de investering in zo’n tent gaat zijn? Echter is het erg moeilijk om één vast bedrag aan te geven. Doordat er zoveel diverse opties, soorten en maten zijn kun je niet één vaste prijs hanteren. Een safaritent kopen prijzen beginnen vaak bij de €10.000 en kunnen oplopen tot ongeveer €30.000 afhankelijk van jouw wensen. 

Foto header via iStock, credits: Barish Baur

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy