In business: je branding optimaliseren, dat doe je zo

by Redactie

Voor veel ondernemingen zijn verzenddozen van essentieel belang en dus ook onmisbaar. Of je het nu hebt over een e-commerce bedrijf of vanuit een zaak producten levert aan klanten, het hebben van de juiste verzenddozen is erg belangrijk om je producten op een veilige manier te vervoeren of te verzenden. Dit kan ten eerste grote invloed hebben op de klanttevredenheid, maar daarnaast ook onnodige retours en defecte producten besparen. We bespreken in deze tekst hoe jij ervoor kunt zorgen dat je beschikt over de juiste verzenddozen en waar je op moet letten bij het kopen van deze dozen.

Het belangrijkste, de afmeting

Eén van de belangrijkste aspecten bij het aanschaffen van verzenddozen is natuurlijk de afmeting. Je hebt niks aan dozen die te klein zijn voor jouw producten, maar te grote dozen zijn ook weer niet goed. Te grote dozen kosten namelijk meer geld om te verzenden wat weer een deel van jouw winstmarge in beslag zal nemen. Daarnaast zal je product alle kanten opschuiven in de doos wat ook weer kan lijden tot schade. Het is dus belangrijk om de juiste afmeting te vinden. Hierbij zul je eerst de afmeting van je product moeten weten voordat je opzoek kunt gaan naar de passende verzenddozen. Zorg er vervolgens voor dat je 1cm speling houdt voor de dozen die je wilt aanschaffen zodat het product nog wel eenvoudig uit te pakken is.

De kwaliteit van de dozen

Je hebt verschillende soorten dozen op de markt van diverse kwaliteit. Op het moment dat jij producten verzendt die breekbaar zijn is het natuurlijk slim om voor betere kwaliteit dozen te kiezen. Zo kun je de kans op schade aan het product dat je moet verzenden aanzienlijk verkleinen. Je zou als extra ondersteuning ook gebruik kunnen maken van bubbeltjesplastic. Dit is natuurlijk afhankelijk van het type product dat je verkoopt en hoe snel deze schade kan oplopen.

Lees ook:  Last van een belabberde nachtrust? Wij geven tips!

Je branding optimaliseren

Tegenwoordig is er niets meer belangrijker als branding. Doordat de concurrentie in het bedrijfsleven drastisch toeneemt, zal het erg belangrijk zijn om je branding te blijven optimaliseren. Eén van die manieren om dat te doen is door je verzenddozen te laten bedrukken. Hierdoor zal jouw bedrijf professioneler overkomen bij de klant bij het ontvangen van het pakketje. Daarnaast maak jij je bedrijf natuurlijk ook beter zichtbaar doordat je pakketje op heel veel plekken komt voordat deze daadwerkelijk bij de klant wordt bezorgd. Ook kun je bijvoorbeeld een leuke pakkende quote in combinatie met jouw logo laten bedrukken om je bedrijf te onderscheiden van de rest.

Foto header via iStock, credits: AntonioSolano

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy