How to: 4 x handige tips om een grote badkamer in te richten

by Redactie

Heb je de luxe van een grote of middelgrote badkamer in huis? Maak er dan zeker gebruik van: richt een fraaie, stijlvolle grote badkamer in. Zo beleef je namelijk nog meer plezier aan de mooie grote badkamer in je woning. Lees verder voor tips.

Toilet in afzonderlijk gedeelte

Het is praktisch om het toilet in een afzonderlijk gedeelte in te richten, als je een grote badkamer hebt. Niet direct naast de douche of het bad bijvoorbeeld, maar iets verder daarvan af. Dit ziet er logisch uit qua indeling en is eigenlijk ook hygiënischer. Misschien is er zelfs de ruimte voor een afzonderlijk wastafeltje naast het toilet. Kies hier direct een design dat je fraai vindt. Kijk daarbij goed naar het type wastafel, maar ook naar de accessoires. Zo past een strakke fonteinkraan zwart hier goed bij. Dit is een wat subtieler kraantje, waar doorgaans alleen koud water uit komt. Ideaal dus voor een kleiner wastafeltje bij het toilet. Moderne fonteinkranen zien er strak uit, met rechte lijnen: steevast een stijlvolle toevoeging aan de badkamer.

Mooi bad

Dé eyecatcher in een grote badkamer? Dat is natuurlijk het bad! Kies voor een ruim bad, waar je heerlijk in kunt badderen. Let goed op het ontwerp. Zo kun je een bad laten inbouwen, maar valt er ook zeker iets te zeggen voor een losstaand bad in de badkamer. Met name als je een luxe vrijstaand bad kiest, met bijzondere pootjes – in goud of koper bijvoorbeeld. Plaats zo’n vrijstaand bad idealiter in het midden van de ruimte, zodat je er direct op uitkijkt. Daaromheen plaats je dan weer de andere meubels, zoals een kast en een wastafel. Dit is een logische indeling. Je kunt er tevens aan denken om in de muur achter of naast het bad een inkeping te maken, waar je badproducten zoals zeep op kwijt kunt. Dat zorgt voor een strak en modern geheel.

Lees ook:  4 x zo help je jouw tuin de winter door

Grote wastafel

Waar je ook de ruimte voor hebt in een grote badkamer, is een grote wastafel. En dat is ideaal, want hier ben je immers vaak voor te vinden in de badkamer. Woon je met meerdere mensen? Kies dan voor een badkamermeubel dubbele wasbak, wat absoluut een uitkomst is in de ruimte. Vaak is er ook meteen meer opbergruimte te vinden, in de vorm van lades of plankjes onder de wastafel. Maak hier slim gebruik van, door alle toiletspullen en handdoeken een vast plekje te geven. Zo weet je alles te vinden en is het geen rommeltje in je badkamer. Want ook in een grote badkamer is het nog altijd de wens om het er opgeruimd te houden. Dit draagt bij aan een serene uitstraling.

Styling in de badkamer

Denk tot slot natuurlijk ook na over de styling van de badkamer, met de accessoires als finishing touch. Creëer een spagevoel in de ruimte, met natuurlijk materialen – denk aan houten accenten en planten. Kies voor sfeervolle verlichting in de ruimte. Verlichting is namelijk niet alleen praktisch in de badkamer, maar kan ook bijdragen aan de algehele sfeer. Overweeg een combinatie van plafondlampen, wandlampen en sfeerverlichting. Licht bepaalde onderdelen uit, zoals de wastafel en het bad. Of doe dit juist met een kunstwerk aan de muur, wat tevens een goed accessoire is om een plekje te geven in de badkamer. Zo’n kunstwerk kun je bijvoorbeeld kwijt aan de muur bij de achterzijde van het bad. Kies verder voor kleine details in de aankleding, zoals geurkaarsen op de badrand en een stijlvolle spiegel bij de wastafel. Plaats daarnaast fraaie manden in de ruimte, om je spullen in kwijt te kunnen: van bruisballen tot washandjes. Al kun je er ook voor kiezen om alles netjes in de kast op te bergen, voor een strakkere look.

Lees ook:  5 x dit komt er allemaal kijken bij de renovatie van je badkamer

Het kan best een uitdaging zijn om een ruime badkamer in te richten. Hoe zorg je voor een mooi geheel en welke meubels passen goed? Met deze tips kom je gelukkig een heel eind. Zo is de badkamer niet alleen een functionele ruimte in huis, maar ook een heerlijke plek om te vertoeven.

Foto header via iStock, credits: sl-f

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy