Duurzame decemberdagen: met deze tips houd je de feestdagen ecovriendelijk

by Emma

Het is weer die tijd van het jaar: de feestdagen staan voor de deur! En dat betekent samenkomen om goed met elkaar te eten, cadeaus uit te wisselen en tijd door te brengen. Maar los van alle gezelligheid, kan het ook een tijd zijn van overdaad en verspilling. Hier zijn een paar tips om je decemberdagen ecovriendelijk te maken zonder afbreuk te doen aan de feestvreugde.

Groene cadeaus

Omarm het mantra van ‘minder is meer’ bij het geven van een ecovriendelijk cadeau. Kies bijvoorbeeld voor ervaringen in plaats van materiële zaken, of ga voor duurzame en ethisch verantwoorde producten. Zo kan je ook je cadeau halen bij een kringloopwinkel. Het gaat tenslotte om de gedachte, niet de grootte van het cadeau.

Inpakken met zorg

Die glanzende inpakpapieren zien er misschien feestelijk uit, maar ze belanden vaak snel in de prullenbak. Kies in plaats daarvan voor herbruikbare opties, zoals stoffen linten of zelfs krantenpapier voor een vintage uitstraling. Ook is het een goed idee om je alvast voor te bereiden op volgend jaar: bewaar alle linten, strikken en cadeautasjes die aan jou worden geschonken, zodat je ze zelf weer aan een ander kunt geven.

Lokaal is lekker

Verwen je smaakpapillen met duurzaamheid door te kiezen voor lokale en seizoensgebonden ingrediënten voor al je feestmaaltijden. Ga langs bij je lokale boeren om je boodschappen te doen, of bezoek regelmatig de markt.

LEDs voor de Win

Versier je huis met energiezuinige LED-lichten. Ze zijn niet alleen milieuvriendelijker, maar ook duurzamer en gaan langer mee dan traditionele gloeilampen.

Lees ook:  Review Teufel REAL BLUE TWS 2 draadloze oordopjes: topgeluid voor een relaxte reis

Kerstboom keuzes

Overweeg een duurzame kerstboomoptie, zoals een potgekweekte boom die je na de feestdagen in de tuin kunt planten. En let op: plastic is niet altijd slecht. Ga bijvoorbeeld voor een kunstboom die vele jaren meegaat en niet elk jaar hoeft te worden vervangen. Ook kan je ervoor kiezen om een kerstboom te huren of zelfs een tweedehandskerstboom aan te schaffen. Opties genoeg!

Foto header via iStock, credits: nortonrsx

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy