De reis van je leven: ontdek de ideale expat bestemmingen

by Redactie

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hou je van reizen en kun je er geen genoeg van krijgen? Het klinkt alsof wonen en werken in het buitenland echt iets voor jou is. Als expat kun je allerlei nieuwe steden, landen en culturen verkennen, terwijl je ook gewoon aan het werk bent en dus een salaris verdient. Hoe ideaal is dat? Full-time reizen is bijna niet te betalen, maar als je het slim aanpakt kun je toch de wereld verkennen zonder dat al je spaargeld eronder hoeft te leiden. ExpressVPN heeft je al een handje geholpen door onderzoek te doen naar de beste bestemmingen voor expats, dan hoef je dat al niet meer zelf te doen. Waarom zou je het moeilijk doen, als het ook makkelijk kan? 

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Dubai: ooit begonnen als bescheiden vissersdorpje en inmiddels uitgegroeid tot een van de modernste en mooiste steden ter wereld. Dubai is een plek die je absoluut eens in je leven gezien moet hebben. En als je de kans hebt om hier te wonen en werken, moet je deze absoluut grijpen. De kansen hier zijn enorm als expat, de stad wordt steeds internationaler en het belastingklimaat trekt enorm gave bedrijven aan. Daarnaast is de cultuur ook prachtig en ben je in Dubai van alle luxe voorzien. Dubai staat naast alle luxe ook bekend om de veiligheid, gastvrijheid en familiewaarden. Wat betreft gezondheidszorg en scholen zit je in Dubai ook hartstikke goed. En ook als particulier heb je een aanzienlijk belastingvoordeel, je hoeft hier namelijk geen inkomstenbelasting te betalen. Dat is ook zeker mooi meegenomen, toch? 

Lees ook:  Solliciteren in quarantaine? Zo doe je dat!

Bali, Indonesië

Bali is een geliefde bestemming voor velen, maar ook zeker voor de mensen die op afstand werken. Hartstikke logisch natuurlijk. Bali heeft niet alleen ontzettend veel te bieden: mooie stranden, prachtige natuur, rijke cultuur, heerlijk eten en noem het maar op! Je kunt ook nog eens van al deze voorzieningen genieten voor een heel zacht prijsje. Als je dan in Bali kunt leven terwijl je een gemiddeld Europees salaris verdient, kun je heel luxe leven. En dat dan ook nog eens op zo’n mooi eiland met zo’n heerlijk klimaat. Bali heeft flink geïnvesteerd in goede voorzieningen voor de digital nomads. Er zijn heel wat cafés en co-working spaces bijgekomen in de afgelopen jaren. Bali is een geweldige plek om te zijn, ook als je klaar bent met werken. Ga duiken, snorkelen, boksen, yogalessen volgen, lekker uiteten of een drankje doen aan de bar! Aan mogelijkheden geen gebrek! 

Madeira, Portugal

Als je als expat een baan hebt waar je op afstand kunt werken en niet super ver wilt reizen, dan is Madeira een geweldige bestemming. Dit Portugese eiland heeft enorm veel te bieden en het is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een rustige plek om te werken. Na het werk kun je genieten van de prachtige natuur om even helemaal tot rust te komen. Ook hier is flink geïnvesteerd in voorzieningen voor digital nomads. Je kunt er gezellig samenwerken in een van de vele co-working spaces. En vervolgens kun je na het werk lekker met je mede digital nomads op het strand gaan liggen. Dat klinkt toch perfect? 

Lees ook:  Alfa Romeo Stelvio, de SUV die je echt wil hebben

Foto header via iStock, credits: Kar-Tr

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy