De meest indrukwekkende motorroutes voor op je bucketlist 

by Jill Buitenhuis

Avontuurzoekers opgelet! Heb je een liefde voor touren op je motor, en ben je toe aan een route die helemaal anders is dan je gewend bent op de Nederlandse wegen? We hebben een indrukwekkende lijst voor je samengesteld met motorroutes die een plekje op je bucketlist verdienen. Van kronkelende bergpassen tot uitgestrekte kustwegen met uitzicht op de  ondergaande zon… deze routes bieden je de vrijheid waar je naar op zoek bent, als je in het bezit met van je motorrijbewijs. Dit zijn de meest indrukwekkende motorroutes voor op je bucketlist!

De iconische Route 66

We trappen af met The American Dream, eentje waar je motorhart sneller van gaat kloppen. Deze legendarische snelweg is bijna 4.000 kilometer lang en doorkruist acht Amerikaanse staten, van Chicago tot Los Angeles. Onderweg krijg je de ene verrassing naar de andere. Denk bijvoorbeeld aan de uitgestrekte woestijn van Arizona tot cowboyplaatsen en indianenreservaten.

De Alpenpassen

Een route langs Thonon-les-Bains bij het Meer van Genève naar Nice aan de Middellandse Zee. Deze route brengt je langs de prachtige natuur van de Alpen. Prachtige bergen, frisse lucht, echt adembenemend mooi. Het is wel een uitdagende route, maar als je van avontuur houdt is het perfect. Ben je van plan om te gaan kamperen? Check voor vertrek onze checklist voor kampeergadgets die je niet moet vergeten.

Pacific Coast Highway

Weer terug naar Amerika, want hier vind je de Pacific Coast Highway. Langs de Californische Kust geniet je van een mix van stranden, kliffen en idyllische stadjes. Rijd langs de beroemde Big Sur-kustlijn voor het ultieme roadtrip-gevoel. Deze route is er zo eentje uit de Amerikaanse films. Uitgestrekte wegen, de zon die schijnt, kilometers genieten.

Lees ook:  Review: de Fiat Panda Hybrid is zuinig en efficiënt (én je wordt er instant vrolijk van)

Great Ocean Road

Een van de meest toegankelijke en mooiste routes door Australië. Tijdens deze motorroute geniet je van prachtige watervallen, wildlife, kronkelende kustwegen en adembenemende rotsformaties.  De ultieme tip van mensen die deze route hebben gereden? Ga niet alleen maar rijden, maar stap onderweg ook lekker van de motor en ervaar de steden en plekken waar je terecht komt. Blijf een nachtje slapen, neem een surfles, ga wildlife spotten of schuif aan bij een heerlijk restaurant en geniet van een goede maaltijd. Zo ervaar je de Great Ocean Road optimaal.

Hai van Pass

Vietnam heeft verschillende routes die een plek op je bucketlist verdienen. Een daarvan is de Hai van Pass. Een avontuurlijke route die je op prachtige plekken brengt. Een van de dingen die deze route zo speciaal maakt is het natuurgebied Bach Ma National Park. Het is het absoluut waard om hier een stop te maken. Je vind hier meer dan 1400 plantsoorten. Het park kun je wel alleen ter voet betreden, dus de motor laat je even staan. Let wel op, het is een route voor gevorderde motorrijders.

Foto header via iStock, credits: Pra-chid

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy