5 x dit komt er allemaal kijken bij de renovatie van je badkamer

by Redactie

De renovatie van je badkamer is een flinke klus. Als je een volledig nieuwe look wil, dan moet er echt veel gebeuren. Bovendien wil je je badkamer ook nog eens inrichten volgens de laatste trends van dit moment, maar het is wel goed om te beginnen bij de basis. Hoe ga je nu te werk in de badkamer. Hieronder volgt een handig stappenplan voor de renovatie van je badkamer.

Stap 1: Verlichting

De verlichting in de badkamer vraagt om een aparte aanpak dan de andere kamers in het huis. Er zijn natuurlijk verschillende plekken waar je vooral bezig bent. Wassen doe je onder de douche. Je klaarmaken voor de dag doe je bij het badkamermeubel met de spiegel. Hoe kies je nu de juiste verlichting? Wil je gelijk de hele kamer verlichten of wil je de plekken apart van elkaar kunnen verlichten? Ook heb je in de badkamer water- en vochtbestendige verlichting nodig. Ga met deze vragen naar een speciaalzaak. Hier helpen ze je goed met de antwoorden op deze vragen. 

Stap 2: De muren en de vloeren

In de badkamer zijn tegels op de muren en vloeren vanzelfsprekend, omdat ze bestendig zijn tegen water. Maar welke tegels je wil is dan nog de vraag. Bij bouwmarkten en speciaalzaken heb je heel veel keuze. Hou je van mozaïek en veel kleuren of wil je liever iets rustigers met een meer basic kleur. Het kan allemaal. Denk goed na over welke stijl bij jou past. Het moet ook niet al binnen een jaar gaan vervelen. Met de juiste keuze kun je dus jarenlang vooruit. 

Lees ook:  Een foto op canvas kopen? Waar moet je op letten?

Stap 3: Sanitair

Sanitaire meubels bepalen het karakter van je badkamer. Als je van een strak design houdt, dan past rechthoekig sanitair heel goed. Wil je een staande wc of een hangend toilet? Welke deuren wil je in de douche? Ronde meubels passen weer in een romantische badkamer. Laat je inspireren door de grote woonmagazines en door Pinterest. Hier kun je borden maken met plaatjes, zoals jij wil dat je badkamer eruit komt te zien. Door de voorpret wordt het dus erg leuk om een nieuwe badkamer en toiletmeubel uit te zoeken. 

Stap 4: Het badkamermeubel

Het badkamermeubel staat symbool voor een belangrijk moment van de dag. Hier maak je je klaar voor de dag met het poetsen van je tanden, je huid te verzorgen en eventueel je make-up te doen. Dit meubel bepaalt ook mede het uiterlijk van je badkamer, dus kies hem zorgvuldig uit. Kijk ook wat past door eerst de afmetingen van de muur te bepalen waar je het meubel aan wil plaatsen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als de monteur bij je langskomt. 

Stap 5: Accessoires

Last but not least: in de badkamer mag je ook zeker accessoires plaatsen. Veel cosmeticamerken verkopen producten in hele mooie verpakkingen, die ook nog eens fancy staan in je badkamer. Verder passen geurstokjes, kaarsen, planten en zachte matjes in de badkamer. Met accessoires maak je de badkamer dus helemaal persoonlijk en heb je er jarenlang plezier van na de renovatie. 

Foto header via iStock, credits: Explora_2005

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy