4 x de leukste exposities om te bezoeken op een druilerige zondag 

by Jill Buitenhuis

De cosy, maar druilerige zondagen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Soms is het heerlijk om lekker alle gordijnen dicht te doen, de kaarsjes aan te steken en de hele dag binnen te blijven. Op andere zondagen heb je juist zin om toch wat leuks te gaan doen, maar wat is dan vaak de vraag. Wij zochten de leukste exposities op om te bezoeken op een druilerige zondag. Dit is onze top 4! Trek je joggingspak uit en laat je verwonderen door een van deze prachtige exposities.

Rijksmuseum x Museum Boijmans van Beuningen

Deze expositie staat niet voor niets als eerste in het rijtje. Want wat is dit een prachtige expositie om te bezoeken. Tot 14 januari 2024 kun je hier terecht om de mooiste werken van onder andere Yayoi Kusama en Pablo Picasso te bewonderen. Én een lichtkunstwerk van Ugo Rondinone. Haal snel een kaartje en vertoef hier op een druilerige zondagmiddag.

The Rolling Stones – Unzipped

Een iconische expositie, dit is de eerste internationale tentoonstelling ooit over deze wereldberoemde band. Wat je kunt verwachten? Instrumenten die gebruikt zsijn tijdens een van de vele optredens, stage designs, persoonlijke dagboeken, iconische kostuums, albumcovers en zeldzame audiofragmenten. Echt een must-visit voor fans van deze rockband. De tentoonstelling is te zien tot 21 januari 2024 in het Groninger Museum.

Ontworpen liefde

In deze tentoonstelling ontdek je hoe design ons beeld van de liefde vormt. Apps als Tinder waarmee je denkt dat je jouw ware liefde gaat vinden? Deze apps zijn eigenlijk ontworpen om je verslaafd te krijgen. De ideale man? Ontworpen voor de cover van een bouqetreeksboek. Heel veel tekens uit de liefde worden hier op een andere manier belicht. Een hedendaagse tentoonstelling, vol inzichten en een andere kijk op de liefde en media. Deze tentoonstelling is te zien tot en met 18 februari 2024 in het Design Museum Den Bosch.

Lees ook:  Op ontdekkings-weekend mét kids in Oerprovincie Drenthe

Pokémon

In het Van Gogh Museum is er een tentoonstelling die leuk is voor zowel jong als oud: de Pokémon tentoonstelling. Wat Vincent van Gogh te maken heeft met Pokemon? De kunst van de schilder als Pokémon zijn zo populair over de hele wereld, dat de krachten gebundeld zijn om ook een andere doelgroep naar het museum te krijgen. Er zijn speurtochten, je kunt personages uit Pokémon leren tekenen, en onder de 18 is een ticket gratis! De expositie duurt tot 7 januari 2024.

 

Foto header Tentoonstelling Museum Boijmans Van Beuningen at Rijksmuseum. Foto: Rijksmuseum/Olivier Middendorp

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy