Zo beleef je de tradities en gewoontes van Londen

by Redactie

In het bruisende hart van Engeland is erg veel te beleven. Londen staat natuurlijk bekend om haar rode dubbeldekkers en het huis van de monarch. Maar naast deze bekende bezienswaardigheden en toeristische trekpleisters, heeft Londen nog veel meer te bieden. Achter de stad gaat namelijk een hele geschiedenis, vol met gewoontes en tradities, schuil. In deze blog delen wij de minder bekende dingen waar Londen door gevormd is, en die je dus echt niet moet missen tijdens je citytrip naar deze stad.

Theater

Het theater en alles eromheen speelt al honderden jaren een grote rol in de cultuur van Londen. Zo zul je ongetwijfeld wel eens gehoord hebben van de beroemde West End, waar verschillende theaters gevestigd zijn. Hier worden klassieke musicals opgevoerd, zoals Wicked, Mamma Mia en The Phantom of the Opera. Fans van theater kunnen hier dus hun favoriete musicals bijwonen, gespeeld door acteurs van wereldklasse. The West End heeft een groot aanbod aan diverse verhalen en genres, waardoor iedereen hier welkom is. Als je met de trein naar Londen gaat, ben je vanaf het St Pancras Station dicht bij West End. Met het openbaar vervoer ben je er met nog geen 20 minuten. Een bekend voorbeeld van een theatraal erfgoed, is het Globe Theatre. Dit theater is een eerbetoon aan William Shakespeare. Het is een openluchttheater waar de verhalen van Shakespeare worden opgevoerd. Daarnaast zijn er ook workshops en worden er rondleidingen gegeven waardoor je meer komt te weten over de geschiedenis van het theater.

Ceremonies

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Londen is natuurlijk het Buckingham Palace. In de stad zelf zijn allerlei ceremoniële gebeurtenissen te bewonderen, waaronder de Wisseling van de Wacht bij dit paleis. Deze traditie stamt uit de 17e eeuw en is nog steeds een gebeurtenis waar veel mensen bij willen zijn. De ceremonie is erg bijzonder door alle muziek, de synchronisatie en alle uniformen. Het symboliseert de overdracht van de wacht die verantwoordelijk is voor de bescherming van de koninklijke familie. Ook is de Lords Mayor’s Show een belangrijke ceremonie die jaarlijks plaatsvindt in de tweede week van november. Hierbij wordt Londen omgetoverd tot een kleurrijke stad met een bijzondere optocht. Dit evenement bestaat al ruim 800 jaar en is een viering van de diversiteit van Londen.

Lees ook:  Onze blik op: Dakar 2019

Afternoon Tea

Iedereen houdt wel van een high tea! Maar wist je dat ze dit in Engeland een afternoon tea noemen? Daar is een high tea namelijk een maaltijd die geserveerd werd aan mensen die net thuiskwamen van hun werkdag, denk hierbij aan aardappels, groente en vlees. Bij een afternoon tea kun je juist genieten van de traditionele scones met clotted cream, gebakjes en kleine sandwiches. Natuurlijk drink je daar, zoals de naam al zegt, een kop thee bij. Of je nu alleen gaat, met je partner of met je vriendinnen: je reis naar Londen is niet compleet zonder een traditionele afternoon tea.

Foto header via iStock, credits: william87

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy