Weekendje Brussel: 7 x food en cultuur tips

by Redactie

De hoofdstad van ons buurland België, Brussel, ligt om de hoek. Ideaal om een weekendje Brussel met de trein te doen dus. In ongeveer 2,5 uur kom je vanuit Amsterdam met de Intercity Brussel aan in Brussel. Hartstikke dichtbij en prima voor een weekendje weg dus. Lees snel verder voor onze food & cultuur tips om een geslaagd weekend in deze Belgische stad te hebben:

1. Kunst ervaren bij iMAL, kunstencentrum voor digitale cultuur en technologie

iMAL brengt een community van kunstenaars, denkers, makers en burgers samen uit binnen- en buitenland. Met als resultaat: een bijzondere mix van expo’s, workshops, lezingen en meer. Het iMAL is pas heel recent officieel geopend (juni 2023), dus vers van de pers!

2. Koffie drinken bij Frank.

Specialty coffee en meer kan je verwachten bij Frank. Alles heeft hier een Australische invalshoek, dus ontbijt- en lunchgerechten uit Australië gemaakt met lokale en biologische ingrediënten. Denk aan kikkererwten flatbread tot aan cinnamon rolls. En natuurlijk allerlei lekkere soorten koffie.

3. Lunchen in Boentje Café

Boentje Café is een zero-waste, lokaal en duurzaam café. Gedurende de week kom je hier voor heerlijke snacks en in het weekend uitgebreide brunches. Het concept van de eigenaars is die van de kringloopeconomie. Een filosofie die ze ook graag met je delen via allerhande workshops.

4. Dineren bij Super Fourchette

Ook deze zaak is een zero-waste concept. Maar het is meer dan alleen een plek waar je kan eten en drinken; het is een restaurant, platenzaak én concertzaal ineen. Wat te verwachten? Kleurrijke borden met heerlijk verse gerechten. En je kan er dus regelmatig concerten bijwonen. Ook koop je hier vinyl van onafhankelijke bands en labels. Extra tof zijn de zogenaamde ‘luistertafels’, waar je tegelijk kan lunchen en muziek luisteren dankzij de ingebouwde platenspelers.

Lees ook:  Met het gezin op vakantie met de auto, tips & tricks

5. Maak een stripwandeling

Brussel is de onbetwiste hoofdstad van het stripverhaal. Super leuk is het dan ook om de wereldberoemde striproute te volgen. Kuifje, Asterix, Suske en Wiske, Lucky Luke… je kan ze gewoon op straat ‘tegenkomen’. In 1991 doken namelijk de eerste stripmuren op. Intussen telt de hoofdstad al meer dan 80 stripfresco’s. Een toffe manier om Brussel te ontdekken.

6. Nachtje op stap

Een nacht goed stappen is ook zeker een aanrader in Brussel. Het aanbod is namelijk enorm en super divers. Of je nu van techno, jazz, exotisch, trendy of alternatief houdt, alles kan. Ga bijvoorbeeld uit je dak in de grootste technoclub van de stad; Fuse. Of ga naar Spirito Brussels. Een cultclub op een bijzondere locatie: een voormalige Anglicaanse kerk. In Birdy Brussels ga je hier zaterdagnacht uit je dak tijdens kosmopolitische, hippe en eclectische feesten. Feesten in stijl doe je hier!

7. Vintage en antiek shoppen

Dé ideale plek om uit te brakken van je avondje uit is misschien wel De Zavel en de Marollen. Deze shopping buurten zijn voor liefhebbers van vintage en antiek de place to be. Op het Vossenplein, het hart van de Marollen, kun je dagelijks tot 14 uur terecht voor de vlooienmarkt. De Zavel staat met name bekend om haar kunstgalerijen.

Foto header via iStock, credits: Berezko

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy