Wat kan je verwachten van de basisverzekering voor jouw auto? 

by Redactie

Ben je op zoek naar een goede verzekering voor je auto, maar weet je niet zeker of de basis voldoende is? Veel mensen maken de verkeerde keuze als het op de verzekering van een voertuig aankomt. De verzekering waar het echter allemaal om draait, is de basisverzekering. Van hieruit kan je het namelijk steeds verder uitbreiden, zodat je meer vergoed krijgt in het geval van een ongeluk. Maar wat kan je allemaal van deze verzekering verwachten? Onderstaande informatie laat jou zien wat er allemaal vergoed wordt.

Meer financiële bescherming tijdens het rijden

Om een goede verzekering voor je auto te vinden, moet je eerst teruggaan naar de basis. Want wat is deze verzekering eigenlijk? De verzekering is een maandelijks contract dat je aangaat met een verzekeringsmaatschappij, waardoor je meer financiële bescherming krijgt. Iedereen kan immers in een ongeval terecht komen. Bij een ongeluk krijg je te maken met hoge kosten, vooral omdat je niet alleen jouw eigen kosten moet dekken, maar ook die van een ander. Niet voor niets is de autoverzekering daarom verplicht gesteld voor iedere autobezitter. Het kan jou veel meer gemoedsrust geven als je de verzekering afgesloten hebt voor jouw voertuig.

Een verplichting van de aansprakelijkheid

Maar dan moet je nog een keuze maken tussen de dekkingen die beschikbaar zijn. De basisverzekering bestaat namelijk uit drie varianten, die jou allemaal op een andere manier kunnen helpen. Je moet jouw auto verplicht WA verzekeren. Van hieruit kan je het uitbreiden met een extra dekking of andere voordelen. De WA verzekering is als het ware een aansprakelijkheidsverzekering, die de kosten dekt van schade aan derden. Je kan deze dekking uitbreiden door ook de schade aan jouw eigen voertuig te dekken, maar dit is niet verplicht.

Lees ook:  Nieuwe auto kopen? Zo bluf je jezelf door de verkoop heen.

Niet meer opdraaien voor torenhoge kosten

De schade aan anderen is te allen tijde verzekerd als je een nieuwe autoverzekering aangaat. Het gaat hierbij om zowel materiële als lichamelijke schade. Bij een ongeval is er immers niet altijd alleen schade aan het voertuig, maar kan iemand ook letsel overhouden. Het zijn extra kosten waar je voor op moet draaien. Doordat je uitsluitend het eigen risico betaalt bij de verzekeraar, kan je voorkomen dat de rekeningen zich opstapelen en je in de financiële problemen komt. Je kan het daarom ook zien als een vangnet. Na het indienen van een schadeclaim wordt alles voor je geregeld.

Extra verzekeringen mogelijk voor de eigen schade

Bij het WA verzekeren van jouw auto moet je er wel rekening mee houden dat de schade aan jouw eigen auto niet gedekt is. De eventuele schade aan jouw eigen voertuig moet je daarom wel zelf betalen. Het kan dus een grote kostenpost zijn als je besluit jouw auto te laten maken na een ongeval. Wil je dit niet? Dan kan je de verzekering uitbreiden door een cascoverzekering af te sluiten. Als je goed oplet welke verzekering het beste bij je past, voorkom je dat je na een ongeval voor onaangename verrassingen staat.

Foto header via iStock, credits: tagphoto

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy