Van Design Rides naar de Scenic Vision van Renault tijdens de Dutch Design Week

by Imke

Afgelopen week vond weer de Dutch Design Week plaats in Eindhoven. Oftewel; hét grootste design-event van Noord-Europa. Voor mij elk jaar een soort van thuiswedstrijd, want opgegroeid in de regio Eindhoven. Een geweldige plek om heel veel inspiratie op te doen en je te vergapen en verbazen over al het design moois dat er is. Standaard tijd tekort is wel mijn terugkerende euvel. Maar mooi: wil je je snel verplaatsen tussen de verschillende locaties van dit event dan kan je elk jaar weer gebruikmaken van de zogenaamde ‘design rides’ die er zijn. Super handig, want je hopt zo snel de stad rond én je zit in een toffe auto. En dit jaar verzorgde Renault deze ‘rides’ (35 stuks van de 100% elektrische Megane E-Tech electric). Maar dat was niet het enige wat Renault in petto had op de Dutch Design Week.

Presentatie Renault Scenic E-Tech electric

Extra leuk was namelijk dat Laurens van den Acker, Senior Vice President Corporate Design bij Renault, op de Renault stand in het Klokgebouw het verhaal over de totstandkoming van de nieuwe Renault Scenic E-Tech electric uit de doeken deed. In de eigen expositieruimte van Renault was ook de geheel nieuwe Renault Scenic E-Tech electric voor het eerst in Nederland te bewonderen. Daarnaast, waar ikzelf heel blij van werd, werden er ook drie unieke conceptauto’s tentoongesteld: de Twingo x Sabine Marcelis, de R5 Diamant by Pierre Gonalons en de R4 Suite n4 by Mathieu Lehanneur. En met name die R5 Diamant is  echt (bijna) letterlijk om op te eten….

Van Design Rides naar de Scenic Vision van Renault tijdens de Dutch Design Week

De R5 Diamant by Pierre Gonalons

Van conceptauto naar productiemodel

Het verhaal van Laurens van den Acker nam de bezoeker mee in het verhaal achter de Scenic Vision én de nieuwe Renault Scenic E-Tech electric. Zo werd er onder meer dieper ingegaan op het ontwerpproces van de conceptauto naar het uiteindelijke productiemodel. En bovenal; hoe daarin duurzame keuzes worden gemaakt. De nieuwe Renault Scenic (de 5e generatie!) is het eerste productiemodel van Renault dat de nieuwe, meer duurzame ontwikkelingsstrategie van het merk laat zien. De drukte tijdens het verhaal van Van den Acker liet wel zien hoeveel interesse er was naar deze achtergrond bij de bezoekers.

Lees ook:  Een avond gevuld met "Unconventional Paths", Remy Bonjasky en CUPRA

Houd vooral onze website in de gaten voor een review van bovengenoemde Renault Scenic E-Tech electric!

Design Rides pick up point en Laurens van den Acker aan het woord

Design Rides pick up point en Laurens van den Acker aan het woord

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy