Small Car Talk

by Redactie

Ons straatbeeld is momenteel gevuld met SUV’s. Groot, groter, grootst lijkt de trend. Hoe hard SUV’s en crossovers opgeblazen worden, hoe groter de ergernis over deze grote auto’s. Er is zelfs al een term voor: ‘autobesitas’. En niet iedereen is daar blij mee. Het mag best een onsje minder. Dat vinden steeds meer mensen. In buitenlandse steden moet dit type auto’s vaak al meer parkeergeld betalen en in Nederland zien we langzaam ook zo’n beweging ontstaan.

Tijd voor een autodieet? Een compacte auto is namelijk niet alleen vele malen praktischer in de stad. Bescheiden modellen zijn relatief goedkoop omdat ze een stuk zuiniger zijn. Zeker nu ze steeds vaker hybride of helemaal elektrisch zijn. Maar wat is er in het A- en B-segment van de ‘kleine auto’s’ nou eigenlijk op de markt? Wij zijn eigenlijk wel heel nieuwsgierig geworden. Daarom gaan we de aankomende tijd in “Small Car Talk” aan de slag om te kijken wat nou de fijnste compacte auto’s van dit moment zijn.

Natuurlijk kijken we daarbij naar de specs, rijgedrag en looks. Maar we gaan graag een stapje verder met de ‘hoofdruimte index’ en de ‘benen in de nek’ factor. Just to name a few.

Praat mee!

We hebben zelf natuurlijk al een lijstje van afgetrainde auto’s gemaakt, maar we zijn ook benieuwd naar jullie ideeën! Stuur ons jullie suggesties via een bericht op Instagram. Gas erop! (maar niet teveel natuurlijk…)

Foto header via iStock, credits: Jani Lazov

 

Lees ook:  De populariteit van Chinese automerken in Nederland: welke zijn er allemaal op de markt?

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy