Say what! Wat te doen bij ongedierte in huis?

by Redactie

Niets vervelender dan ongedierte in huis te hebben. En, ongedierte is slim, dus ze zullen vaak een manier vinden om binnen te komen. Als ze dat doen, is het belangrijk om te weten welke opties beschikbaar zijn om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen. Zowel fumigatie als algemene ongediertebestrijding hebben hun plaats in deze wereld, maar ze zijn heel verschillend. Je hoeft alleen maar te weten wanneer elke tactiek het meest zinvol is om er zeker van te zijn dat je de juiste kant op gaat met je ongedierteprobleem.

Wat is fumigatie?

Fumigatie of fumigation is een methode voor het elimineren van ongedierte waarbij een gebied volledig wordt gevuld met gasvormige materialen. Het kunnen ook ontsmettingsmiddelen zijn. Dit om het ongedierte daarin te verstikken of uit te roeien.

Het wordt gebruikt om ongedierte te elimineren dat zich in ontoegankelijke ruimtes bevindt en aanzienlijke plagen heeft veroorzaakt. Of zich te snel vermenigvuldigt om conventionele methoden bij te houden. Begassingproducten zullen alle ruimtes van de behandeling doordringen en ongedierte bereiken dat de fysieke structuur bewoont, zoals houtboorkevers en drooghouttermieten.

Het is doorgaans niet de eerste methode, maar begassing zorgt ervoor dat je met een schone lei kunt beginnen.

Algemene ongediertebestrijding

Bij algemene ongediertebestrijding gaat het meer om het dagelijks onderhoud of om zeldzame plagen. Algemene ongediertebestrijding kan worden gebruikt als een preventieve methode om ongedierte buiten de deur te houden. Het kan ook worden gebruikt als je een plaag ziet.

Standaard ongediertebestrijding maakt bovendien gebruik van afschrikmiddelen of andere niet-chemische methoden waarbij niet eens pesticiden worden gebruikt. Het heeft echter zijn beperkingen. Wanneer ongedierte ontoegankelijk is (bijvoorbeeld in een balk) of de plagen aanzienlijk zijn, kan algemene plaagdierbestrijding het probleem mogelijk niet oplossen.

Lees ook:  Twee linkerhanden? Zo wordt klussen in huis toch leuk

Vernevelen

Vernevelen is een behandelingsmethode die kan worden gebruikt als onderdeel van een algemeen ongediertebestrijdingsprogramma. Het is belangrijk op te merken dat begassing en verneveling helemaal niet hetzelfde zijn.

Er zijn momenten waarop algemene ongediertebestrijding jouw eerste oproep zou moeten zijn. Dan zijn er de momenten waarop het tijd is om te ontsmetten. En toch, er zijn genoeg momenten waarop algemene ongediertebestrijding en begassing samen kunnen werken. Dit om de behoeften en de kosten in evenwicht te brengen.

Plaag elimineren

Begassing is vaak duurder, maar de resultaten zijn snel, definitief en volledig. Daarom zou fumigatie uiteindelijk de meest kosteneffectieve en/of tijdige manier kunnen zijn om een plaag te elimineren. Algemene ongediertebestrijding is slim om het hele jaar door te doen. Omdat het afhankelijk is van preventieve maatregelen om ongedierte buiten te houden.

We raden je ook aan om, als je moet ontsmetten, een algemeen ongediertebestrijdingsbedrijf in te schakelen. Om je na de begassing in de gaten te houden, zodat mogelijke toekomstige ongedierteproblemen vroegtijdig worden opgemerkt.

Wat je ook doet, schakel een vertrouwde professional in. Doe onderzoek en zorg ervoor dat je een kwaliteitsbedrijf kiest met ervaring en garanties. Ongediertebestrijding mag alleen worden uitgevoerd door technici die volledig zijn opgeleid en gecertificeerd.

Foto header via iStock, credits: Dmitriy83

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy