Papa of mama to be? Dit is dé manier om de komst van je baby aan te kondigen

by Redactie

Als mama of papa to be wil je jouw kindje aankondigen aan de hele wereld. En wat is daar nu een betere manier voor dan een prachtig geboortekaartje? Het ontwerpen en versturen van een geboortekaartje is een bijzonder moment waar je alle tijd voor wilt nemen. In dit artikel ontdek je hoe je het perfecte geboortekaartje kunt ontwerpen en waar je op moet letten. Laten we meteen van start gaan!

Kies een geboortekaartje design

Er zijn zóveel leuke mogelijkheden als het gaat om design. Ga je voor een schattige illustratie, een foto van je baby of juist voor een minimalistische kaart in hippe trendkleuren? Maak voorafgaand een moodboard en ontwerp het geboortekaartje dat perfect past bij jouw stijl. Zo kun je de geboortekaartjes voor een jongen bijvoorbeeld op écht berkenhout laten afdrukken. Hoe tof is dat! Maar denk bijvoorbeeld ook aan een kaartje in dierenvorm, rompertje of regenboog. Kies vooral wat goed voelt voor jullie.

Vergeet de details niet

Juist de kleine details maken het geboortekaartje super bijzonder. Kies een mooi lettertype en vergeet niet om de namen van jullie als kersverse ouders, de geboortedatum, het gewicht en de lengte van jullie bundeltje geluk te vermelden. Ook een leuk idee is om naast het geboortekaartje, een sluitsticker en adressticker in dezelfde stijl te maken. Met ook nog een geboortesticker voor op het raam is er echt aan elk detail gedacht.

Kies het juiste papier voor het geboortekaartje

Voor elk geboortekaartje kan je kiezen uit verschillende papiersoorten. Door middel van de samples bij de proefdruk kan je goed voelen welke papiersoort jullie geschikt vinden. Elke papiersoort zorgt namelijk voor een andere look en feel. Denk bijvoorbeeld aan kraftkarton en kraftlook. Dit geeft het kaartje echt een stoere uitstraling!

Lees ook:  Opvoeden doe je zo... toch?

Verstuur de kaartjes

Het versturen van de geboortekaartjes is een heugelijk moment. Bereid dit voor door in je verlof alvast de adressen te verzamelen en te schrijven of plakken op de enveloppen. Dit scheelt weer werk als jullie kindje straks is geboren.

Het is de perfecte manier om de komst van je lieve baby aan te kondigen aan de hele wereld. Vergeet ook niet om een paar kaartjes te bewaren, zodat je later nog kunt terugkijken op dit bijzondere moment. Veel succes en plezier met het ontwerpen van jouw prachtige geboortekaartjes!

Foto header via iStock, credits: Halfpoint

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy