Meet Re:Style, hét platform van Hyundai voor upcycling en een circulaire economie

by Imke

Fashion meets automotive. En dan ook nog eens op een duurzame manier. Dat was wat Hyundai afgelopen week in petto had tijdens de lancering van het Europese Re:Style platform. In short: een platform voor circulaire economie en upcycling gericht op fashion en lifestyle. Wij waren erbij, wat een dag vol bijzondere ontmoetingen, food en natuurlijk mode én automotive werd.

Progress for Humanity

Productontwerpen met een langere levensduur in gedachten en het consequent hergebruiken van materialen of deze een nieuwe bestemming geven. Het zijn dingen waar we ons steeds meer en meer mee bezig houden. Op elk niveau. In lijn met de merkvisie van Hyundai, ‘Progress for Humanity’, vertegenwoordigt het nieuwe plarform Re:Style de toewijding van Hyundai om gesprekken over de uitputting van afval en hulpbronnen op gang te brengen. Om zo het gebruik, hergebruik en de recycling van producten en materialen te maximaliseren. Re:Style valt dan ook onder de pijler ‘circulaire economie’, waarbij materialen en afval nieuw leven worden ingeblazen op weg naar een duurzamere toekomst.

Meet Re:Style, hét platform van Hyundai voor upcycling en een circulaire economie

Deurmatten van oude visnetten

In een van de meest duurzame steden van Europa, Amsterdam, werd dit alles gelanceerd. Waarbij pers en genodigden waren uitgenodigd om van dichtbij te zien hoe dit concept wordt uitgewerkt door Hyundai. Zo was er een workshop van Diana Kloster, Head of Hyundai Colorteam, en designer Maria Cornejo waarin we mee werden genomen in het waarom achter de keuzes voor biologische en duurzame materialen in de IONIQ modellen. Nice to know: de deurmatten in de auto’s worden gemaakt van oude visnetten. En de stoelen zijn bekleed met speciaal leder dat is geverfd en behandeld met extracties van plantaardige olie uit lijnzaad. 

Lees ook:  Dit zijn de mooiste motor roadtrips van Europa

Diana Kloster, Head of Hyundai Colorteam designer Maria Cornejo

Jeremy Scott X duurzaam design

Na eerst ontzettend verwend te zijn met heel veel Koreaanse lekkernijen vond er tijdens het avondprogramma in de Kromhouthal de presentatie plaats van fashion designer Jeremy Scott . Hij heeft een bijzondere collectie Hyundai avondjurken ontworpen, gemaakt met materialen uit de IONIQ 5. Denk aan een jurk die gemaakt is met de bedrading van deze auto of van veiligheidsgordels. Wat Scott perfect weet te doen hiermee is het bewust doorbreken van de stereotypen van duurzaam design.  

Jeremy Scott Re:Style

Wat nu de essentie van Re:Style is? Het is de absolute weerspiegeling van het Koreaanse erfgoed van Hyundai. Maar daarnaast is het ook een platform dat een levensstijl aanmoedigt hun keuzes te heroverwegen. Van de kleding die ze dragen tot de auto’s waarin ze rijden. Re:Style zal de komende jaren een vervolg krijgen en zich niet alleen met mode toespitsen op een circulaire economie, maar ook met architectuur en muziek. Looking forward to that!

Spot de Robothond

Spot de Robothond was er natuurlijk ook bij…

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy