Is elektrisch autorijden iets voor mij?

by Redactie

Je hoort het steeds meer om je heen: mensen die overstappen van een brandstofauto op een elektrische auto. Vraag je je af of elektrisch autorijden iets voor jou is? Het is goed om eerst gedegen onderzoek te doen, voordat je definitief overstapt. Dit zijn goede tips.

Elektrische auto leasen

Je kunt ervoor kiezen om een elektrische auto aan te schaffen. Maar eerlijk is eerlijk: dit is nogal een grote overstap, zeker als je het nu helemaal gewend bent om in een brandstofauto te rijden! Je hebt dus alle reden om te twijfelen. Een ideale manier om dat stuk twijfel te verminderen? Met private lease elektrisch ga je elektrisch rijden zonder dat je meteen aan een serieuze aankoop vast zit. Of je nu voor een korte of een lange periode een elektrische auto leaset, dat is natuurlijk helemaal aan jou om te bepalen. Het kan zo goed bevallen, dat je er gewoon bij blijft! Bij leasen heb je de keuze uit veel verschillende auto’s, om zo het model te selecteren dat bij jouw rijwensen past. Van klein tot groot, van stadsauto tot gezinsauto: voor iedereen is er de juiste auto te vinden.

Proefrit maken

Het voordeel van private lease is dat je de tijd neemt om het rijden in de elektrische auto eigen te maken. Je geeft het echt voor een langere periode de tijd: dit is de beste manier om te onderzoeken of het bij je past. Een alternatief is een proefrit maken in een elektrische auto, van een kennis of bij een autodealer. Let wel: zo’n rit is eigenlijk maar heel kort en vaak niet voldoende om met zekerheid vast te stellen of elektrische rijden bij je past. Er komen immers een heleboel indrukken op je af, wat het moeilijk maakt om een objectief oordeel te vellen. Maar als eerste kennismaking met elektrisch autorijden is het natuurlijk wel een mooi idee om een proefrit te maken in een elektrische auto.

Lees ook:  De groene kant van Nederland ontdekken: groene vakantiebestemmingen

Voordelen en nadelen afwegen

Zoals aan ieder vervoersmiddel zitten er ook aan de elektrische auto zowel voordelen als nadelen. Weeg deze tegen elkaar af, om een weloverwogen keuze te maken. De belangrijke voordelen zijn onder andere dat elektrisch rijden heel comfortabel is en dat je meegaat met de tijd. Je kiest voor een moderne auto, die vaak is voorzien van de meest innovatieve designs. Een elektrische auto rijdt heel stil, wat echt een verschil is met een brandstofauto. Ook maak je natuurlijk een milieuvriendelijkere keuze. Het is een auto voor de toekomst: we moeten met z’n allen steeds duurzamere keuzes maken. Ook heb je geen last van restricties door milieuzones in steden met een elektrische auto. Daar tegenover staat dat je de rit wat meer moet plannen met een elektrische auto, zeker als het om een langere afstand gaat. De auto moet immers worden opgeladen tussendoor: dit moet passen in het schema. Gelukkig went het al snel en voel je binnen no time aan hoelang je door kunt rijden met de auto, waar je je rijgedrag dan weer op aanpast. De accu’s worden steeds beter bij moderne elektrische auto’s, waardoor weer langer kunt doorrijden.

Mee met de tijd

We noemen het hierboven al kort, maar willen er nog wat verder op ingaan als laatste punt: door over te stappen op een elektrische auto, ga je mee met de tijd. Dit kan een laatste belangrijke reden te zijn om de overstap te maken. Je bereidt je zo immers alvast voor op de toekomst, in jouw tempo – zonder dat je later ineens halsoverkop over dient te stappen. Je hebt zo ook alvast geregeld wat erbij komt kijken, zoals de plaatsing van een laadpaal voor de auto bij je woning.

Lees ook:  Hoe je kan profiteren van zakelijk fietsleasen als werkgever en -nemer

Of elektrisch autorijden (op dit moment) iets voor jou is, is uiteindelijk een heel persoonlijke keuze. Neem de bovenstaande punten mee in je afweging: zo kom je langzaam maar zeker tot de juiste beslissing.

Foto header via iStock, credits: MyndziakVideo

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy