Hyundai KONA Hybrid: een futuristische crossover voor de milieubewuste bestuurder

by Redactie

Voor steeds meer bestuurders is een auto tegenwoordig veel meer dan een nieuwe set wielen die je van A naar B brengt. En dat heeft alles te maken met moeder aarde. Een auto moet mooi zijn en goed kunnen rijden – uiteraard. Maar daar komt ook bovenop dat bestuurders nu graag ook groen rijden. Gelukkig zijn er opties. Bijvoorbeeld met de Hyundai KONA Hybrid, een compacte crossover die zowel op groen als stijl hartstikke hoog scoort.

Achterkant KONA

Eco-vriendelijk rijden

De Hyundai KONA Hybrid doet zijn naam eer aan. Onder de motorkap combineert hij een benzine zuinige 1.6-liter viercilinder met een elektrische motor. Dat wordt ook wel de parallelhybride-aandrijflijn genoemd. En het mooie is: deze twee samen zorgen voor een gecombineerd vermogen, met hulp van een lithium-ion-polymeerbatterij, van 141 pk. Dat betekent voldoende pit om je door het verkeer te slepen, zonder dat je een oliebron leegzuigt. Waar de KONA hybrid echt schittert, is dus met zijn zuinigheid. Kortom: je zal minder stops bij het benzinestation moeten maken en meer geld overhouden om iets leuks mee te doen. Een stedentripje met je nieuwe KONA hybrid, bijvoorbeeld.

Futuristisch design

Stap in de KONA hybrid en je merkt: dit is een model dat op alle niveaus sluik, modern, en zelfs futuristisch aanvoelt. Het strakke ontwerp en de LED-koplampen geven hem een gedurfde en stoere uitstraling die behoorlijk verrast. Zo springen de dynamische lijnen (inclusief satijn-verschroomde spoiler) die rondom de auto lopen in het oog. Weet Hyundai hiermee een trend te creëren? Niet onbelangrijk is dat het niet alleen maar uiterlijk vertoon is. Want van binnen is hij zeker net zo scherp afgewerkt. Het interieur is ruim, comfortabel en boordevol handige snufjes. Wat dacht je van het slimme touchscreen display? Handig om eenvoudig je favoriete muziek en podcasts mee te streamen. En ook qua veiligheid zit je hier goed: het model is uitgerust met geavanceerde technologieën à la Smart Sense, zoals adaptieve cruise control, rijstrookassistentie en automatische noodremmen. Zo kun je keer op keer met een gerust hart de weg op.

Lees ook:  Het Enexis Huis Limburg laat zien hoe je (eenvoudig) je leven kan verduurzamen

Hyundai KONA Hybrid: een futuristische crossover voor de milieubewuste bestuurder

Een allrounder

Een stukje groter, ruimer en dynamischer dan we zijn gewend, is de compacte SUV uiteindelijk niet te groot en niet te klein, maar gewoon de juiste maat. Milieubewuste en stijlvolle bestuurders zullen allang overtuigd zijn door zijn specificaties en ontwerp, maar onderstreept moet worden dat het ook een hele praktische auto betreft. Dankzij de neerklapbare achterbank heb je genoeg ruimte voor je boodschappen of avontuurlijke uitrusting. De lage drempel maakt in- en uitladen verder een fluitje van een cent. En ook als je met gezelschap onderweg bent, zullen je medereizigers het comfort en de ruimte waarderen.

De KONA Hybrid is er vanaf € 33.995.

KONA

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy