Hoe Seedlip kunst, natuur én lekkere cocktails laat samenkomen in één

by Imke

Alcoholvrije drankjes zijn populairder dan ooit. En dat is niet gek, want met de jaren zijn deze drankjes ook steeds lekkerder geworden. En daarbij; het aanbod is ook veel gevarieerder. Waar een paar jaar geleden je nog werd weg geserveerd met een citroenig 0,0% biertje, is de keuze nu divers, duurzaam én echt lekker. Afgelopen week mochten we de alcoholvrije opties van het merk Seedlip proeven. En dat bleek een botanische shot in de roos!

Huize Frankendael

Op Huize Frankendael vond het Seedlip event plaats.

Seedlip, say what?

Seedlip is al enorm populair in Engeland en begint nu ook zijn weg in Nederland te vinden. Wat het extra bijzonder maakt is dat het wereld’s eerste non-alcoholische destillaat is. Founder Ben Branson legde de basis van Seedlip in zijn keuken in de bossen met een kleine koperen distilleerketel en een kopie van het boek ‘The Art of Distillation’. Dit boek, geschreven in 1651 voor apothekers, geeft uitleg over het maken van gedistilleerde non-alcoholische kruidengeneesmiddelen. Het resultaat was een gedistilleerde alcoholvrije spirit, zonder toegevoegde suiker, geen zoetstoffen en geen smaakstoffen.

The Art of Distillation

The Art of Distillation

A taste of Appreciation

En nu gaan ze dus ook Nederland veroveren met hun botanische spirits. Althans, zo lijkt het er wel op. In het prachtige Huize Frankendael (ook echt een tip om naar toe te gaan, gelegen in het groen van Amsterdam-Oost) leerden we ‘de kleine en grote wonderen van de natuur waarderen, de verfijning van smaken en de creatieve expressie van kunst’. Alles onder de noemer ‘appreciation’ – gebaseerd op 1 van de 7 deugden in het leven.

Lees ook:  5 x must see hotspots op de Filipijnen

Botanische Seedlip cocktail

Met een Seedlip cocktail in onze hand konden we genieten van een exclusieve expositie van kunstenares Anne Roos Art.  Zij liet zien hoe Seedlip’s botanische karakter weerspiegelt op het witte doek en dus ook, in je glas. Vervolgens moesten we zelf aan de slag; tijdens een interactieve workshop gingen we in de prachtige tuin van Huize Frankendael kruiden, bloemen en takken verzamelen die we gingen gebruiken om ons eigen kunstwerk te maken. Dat deden we onder andere met de zogenaamde Cyanotypie methode. Heel tof om te doen. Natuurlijk kon een cocktail workshop ook niet ontbreken waarbij we zelf de lekkerste 0.0 cocktails gingen maken.

Hoe Seedlip kunst, natuur én lekkere cocktails laten samenkomen in één

Zelf aan de slag met cyanotypie

Huize Frankendael

De kunst van Anne Roos en de Seedlip bottles

Hoe Seedlip kunst, natuur én lekkere cocktails laten samenkomen in één

In de tuin van Huize Frankendael bloemen en kruiden plukken voor de kunst die we zelf gaan maken.

Drie smaken

Benieuwd geworden naar de spirits van Seedlip? Er zijn drie smaken Seedlip op de markt: Garden 108, Grove 42 en Spice 94. Met bijvoorbeeld in de Garden 108 ingrediënten als hop, tijm en hooi verwerkt. Helemaal leuk om zelf aan de slag te gaan met mooie alcoholvrije cocktails te maken. Op de website van Seedlip staat enorm veel inspiratie daarvoor. Appreciation? Yes, zeker. Een botanisch schot in de roos it is!

Nice to know: in de maanden oktober en november kan je een gratis cocktail halen bij Huize Frankendael!

Foto credits: Damon Rigter

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy