Hoe een kleine auto (de Microlino) een enorme lach op je gezicht kan toveren

by Imke

Als er één ding is waar we de afgelopen jaren met z’n allen tegenaan lopen, dan is dat wel het probleem van stedelijke mobiliteit. Elektrische auto’s zijn dé toekomst, maar ze zijn, doordat ze steeds groter worden (hallo mega SUV’S) ook steeds zwaarder. De wagens worden dus zwaarder, en zware batterijen doen daar vaak nog een schepje bovenop. Wat slecht nieuws is voor de veiligheid en het milieu. Helemaal in onze krappe Randstad. Laat daar nu de Microlino heel slim om de hoek komen kijken. Dit kekke autootje is net gelanceerd op de Nederlandse markt en is geïnspireerd op de Isetta. Wij mochten er al een proefrondje in rijden en dat leverde heel wat gekrulde mondhoeken op.

Lancering

Bij een lancering hoort bijpassend (mini)gebak ;-)

Micro Mobility Systems

Het verhaal van de Microlino heeft ook een mooie geschiedenis. De elektrische tweezitter is door het Zwitserse Micro Mobility Systems ontwikkeld en wordt in Italië geproduceerd. Het project begon in 2015, toen de Ouboter familie met het idee kwam om hét ideale voertuig voor stedelijk transport te creëren. Het familiebedrijf (vader Wim en zijn zoons Oliver en Merlin waren ook aanwezig bij de lancering in Nederland) verdiende haar geld met het scooterbedrijf Micro. Wat ze al bepaald geen windeieren heeft gelegd. En nu is daar dus de volledig elektrische Microlino.

Microlino

Drie versies

Met ‘in mind’ dat er over het algemeen slechts 1,2 mens in een auto zit terwijl deze zich verplaatst én dat 80 procent van de ritten korter is dan 40 km, biedt de compactheid van de Microlino een oplossing voor heel veel meer problemen dan enkel de stedelijke mobiliteit. Het mooie is namelijk dat de kleine auto 90 km/h mag rijden, dus je kan er ook de ring mee op. Daarbij zijn er drie versies op de markt; met een rijbereik van 95, 175 en 230 km. Tel daarbij op de minimale ruimte die je nodig hebt om te parkeren… Klinkt als muziek in de oren. Maar, is die rijbeleving ook zo rooskleurig? We namen de proef op de som.

Hoe een kleine auto (de Microlino) een enorme lach op je gezicht kan toveren

Er passen 3 Microlino’s op één parkeerplek!

Hoog knuffel-gehalte

Instappen doe je bij de Microlino aan de voorkant. Met een druk op de knop, zwaait de voordeur open en stap je in. Even uitvinden wel hoe je dit het meest bevallig doet. De tweezitsbank zit prima en het dashboard is heel eenvoudig, maar praktisch. Even wennen dat de handrem links zit en het touchscreen een stuk kleiner is dan in die nieuwe, grote SUV’s. We suizen de weg op en het voelt in niets dat je in een mini-autootje zit. Het rijgedrag is stevig en in balans. En wat vooral opvalt; overal glimlachende mensen. Want dat de Microlino een hoog knuffel-gehalte heeft, dat blijkt. In de positieve zin van het woord. We worden zelfs op de foto gezet bij het stoplicht. Wat daarnaast handig is, is dat de laadruimte achterin zeker niet beperkt is. Je kan er makkelijk een krat kwijt en met 230 liter is er genoeg ruimte om de kofferbak vol te stoppen.

Lees ook:  Review Alfa Rome Stelvio Veloce: pure kracht in een Italiaans maatpak

Voorkant instappen.

Ja, wij worden wel blij van deze nieuwe versie van de ‘bubble car’. De vanaf prijs is 17.990 euro. Een kleine greep in je buidel moet je er dus wel voor over hebben. Maar plezier ga je er sowieso van hebben!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy