Food tip: in La Bottega by Chiara’s Food is Sicilië dichterbij dan je denkt

by Redactie

Soms kom je een (online) winkel, restaurant of barretje tegen waarvan je wilde dat je het al veel eerder in je leven was tegen gekomen. Zo ook La Bottega by Chiara’s Food in Amsterdam. Opgezet door de Italiaanse Chiara, die ongeveer 5 jaar geleden haar bedrijf Chiara’s Food startte. Samen met haar ex-man (die nu nog steeds haar business partner is) begon het project als een online shop. Waarbij ze 3 jaar lang al fietsend door Amsterdam allemaal boxen gevuld met moois en lekkers thuis bezorgden. En zo’n twee jaar geleden opende de fysieke winkel La Bottega by Chiara’s Food. Een plek waar Sicilië dichterbij voelt dan je je kan voorstellen…

Food tip: in La Bottega by Chiara’s Food is Sicilië dichterbij dan je denkt

Liefde voor Sicilië overbrengen

In La Bottega kan je het lekkerst van Italië vinden, en dan met name van Sicilië. Chiara is zelf geboren op Sicilië (pas sinds acht jaar woont ze in Nederland) en de liefde die ze zelf voelt voor het eiland wil ze heel graag overbrengen aan anderen. Het liefst in de vorm van lokaal geproduceerde en gemaakte producten. Alles onder het motto ‘from good people to good people’. Met als ultieme droom een gemeenschap te creëren, een soort van rode draad van Sicilië tot Amsterdam. Zodat je ook in Nederland (en wellicht heel veel andere plekken) je de emotie, passie en liefde die bij de Italiaanse manier van eten en samenkomen hoort kan ervaren.

Lokaal én traditioneel

In de winkel aan de Van Woustraat kan je dus met name lokale producten vinden. Chiara kiest de producenten met wie ze samenwerkt persoonlijk en rechtstreeks uit. En, belangrijk, ze bezoekt ze voordat ze gaat samenwerken met ze. Bij de selectie hanteert ze bepaalde criteria: het moeten lokale producenten zijn, traditionele recepten, zo min mogelijk gebruik van plastic en liefst geen gebruik van additieven of conserveringsmiddelen. En natuurlijk komt het merendeel van de producten van Sicilië. Van crema d’aglio tot aan pistachio pesto en handgemaakte kopjes.

Lees ook:  Malts lanceert nu ook in Nederland een exclusief whiskyplatform voor beginners én kenners

Food tip: in La Bottega by Chiara’s Food is Sicilië dichterbij dan je denkt

La vera atmosfera Italiana

Het resultaat is een winkel wat niet alleen een winkel is, maar ook een plek waar je terecht kunt voor je ‘panino’, huisgemaakte lasagne of tiramisu. Maar ook gift boxes, social events, teambuilding sessies of zelfs voor privé aangelegenheden kan je er terecht. Het mooie is, dat wanneer je in de winkel stapt je jezelf ook echt waant in Italiaanse sferen. Niet alleen door de producten die je er kan afnemen maar ook door de “la vera atmosfera Italiana”.

Sicilië is dichterbij dan we denken!

La Bottega by Chiara’s Food
Van Woustraat 201 H, Amsterdam

Foto credits: Veronica Sorace

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy