De leukste winterse uitjes om alvast op je radar te hebben

by Jill Buitenhuis

De eerste kerstliedjes zijn alweer te horen op de radio en de verlichting wordt in sommige straten al opgehangen, waardoor we ook alvast vooruitblikken naar al het leuks wat er op ons te wachten staat. Winter’s coming! Dit zijn de leukste winterse uitjes om alvast op je radar te hebben!

Amsterdamse Winterparadijs

Dit winterse uitje is er een die je hoe dan ook op je radar moet hebben: Het Amsterdamse Winterparadijs. Hier vind je een en al gezelligheid. Hoe je je avond hier kunt voorstellen? Je zit lekker bij het kampvuur, roostert een marshmallow, drinkt een heerlijke glühwein, om vervolgens heerlijk te dansen bij de geweldige liveoptredens door Nederlands grootste topartiesten. De ultieme winterbeleving!

De datum is nog niet bekend, maar je kunt je pre-registeren zodat je als eerste weet welke data je vrij moet houden in je agenda!

Country & Christmas Fair Utrecht

Oh, wat kijken we hier alweer naar uit… De Country & Christmas Fair in Utrecht is een must-visit deze winter. Je wordt ondergedompeld in de leukste kerstsnuisterijen, geniet van winterse delicatessen en natuurlijk is er ook livemuziek om nog meer in de sfeer te komen. De stands zijn iedere avond tot 22.00 uur geopend, dus hop bijvoorbeeld na een dag werken lekker langs om je te laten betoveren!

Van 21 t/m 26 november 2023 

De Winter Efteling

Een uitje voor het hele gezin! Breng een bezoekje aan de Winter Efteling. Stap samen in je favoriete attracties, wandel door het Sprookjesbos en geniet samen van deze warme momenten in de winter. Wil je er nog een weekendje uit? Boek een nachtje in het vakantiepark of het Efteling Hotel. Een wonderlijke ervaring, die je kinderen en jij niet snel meer vergeten.

Lees ook:  Feestdagen cocktail recept: Espresso Martini “di mandorla” met een tik

Van 13 november 2023 t/m 28 januari 2024

De winterse place to be: Düsseldorf

Als er een stad goed is in het organiseren van kerstmarkten, is dat Düsseldorf. Het sfeervolle stadscentrum wordt omgetoverd in een winters paradijs. Op zes verschillende pleinen in de stad staan de leukste kraampjes met lekker eten, warme drankjes en de leukste kerstspulletjes. Op de Gustaf Grundgens Platz kun je schaatsen en voor de kleintjes zijn er draaimolens. Een leuk winters uitje, voor alle gezelschappen!

Van 23 november t/m 30 december

Dickens Festijn Deventer

Op zaterdag 16 en zondag 17 december wordt het helemaal bijzonder, want dan vindt het Dickens Festijn plaats. 950 personages uit de beroemde boeken van de Engelse schrijver Charles Dickens komen dan tot leven. Van Christmas Carol singers tot Mr. Pickwick, van kantoorklerken tot deftige lieden, het historische Bergkwartier wordt omgetoverd tot een 19e eeuwse Engelse stad! Een populair en heel bijzonder uitje om een keer mee te maken.

Het Amsterdam Light Festival

Last, bus not least in het rijtje winterse uitjes: het Amsterdam Light Festival. Dit jaar wordt de 12e editie van dit evenement gehouden van 30 november 2023 t/m 21 januari 2024. Zorg dat je dit geweldige evenement ook op je radar hebt.

Foto header via iStock, credits: Chalabala

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy