De Abarth 500e: een flinke dosis ‘pittige pret’ op wielen

by Redactie

De nieuwe Abarth 500e belooft een flinke dosis elektrische snelheid. EN het belooft het beste van twee werelden: milieubewust rijden terwijl je adrenalinepeil flink de hoogte in schiet. Ja, want als je denkt dat elektrische auto’s saai zijn, mag je daar met de Abarth 500e nog eens goed over nadenken. De auto heeft de iconische 500 getransformeerd in een elektrische krachtpatser die de straten zal domineren. Laten we eens inzoomen op wat dit model zoal te bieden heeft.

Sportief design

Van de buitenkant heeft de Abarth 500e een retro-look met een moderne twist. Dit is te zien aan de iconische ronde koplampen die de auto bijna schattig doet ogen. Met de nadruk op bijna. Want ze staan in sterk contrast met de scherpe lijnen en opvallende lichtmetalen velgen (17 inch). Verder is er nog de frontverlichting, die het karakter van de auto nog meer naar boven brengt. Het interieur is net zo strak: de sportieve zetels houden je stevig op je plaats, en de opvallende details, zoals het Abarth-stuurwiel, de kenmerkende schorpioen icons everywhere en de aluminium pedalen, voegen een extra dosis flair toe. En dat nodigt natuurlijk uit om een proefritje te maken.

De Abarth 500e: een flinke dosis ‘pittige pret’ op wielen

Adrenaline en acceleratie

En wat gebeurt er allemaal onder de motorkap dan? Hier komt het leukste deel. De Abarth 500e is uitgerust met een elektrische aandrijflijn die een verbazingwekkende hoeveelheid vermogen levert. Met een elektromotor met een vermogen van 113,7 kW/154pk, gevoed door een 42 kWh-accupakket, sprint deze Italiaanse schicht van 0 naar 100 km/u in slechts 7,1 seconden. Juist – meer tijd heb je dus ook niet nodig om ervan verzekerd te zijn dat je met de Abarth 500e heerlijk kan racen. En het beste van alles? De elektrische aandrijving betekent dat je vanaf het allereerste moment dat je het gaspedaal indrukt, volledig koppel hebt. Dat betekent snelle acceleraties en een grijns van oor tot oor bij elke rit. Dat is vragen om adrenaline en daadwerkelijk plezier achter het stuur.

Lees ook:  5 x (zomer)tips voor jou en je motor

De Abarth 500e: een flinke dosis ‘pittige pret’ op wielen

Snel weer onderweg

Verder kan je met een 42 kWh-batterijpakket aardig wat kilometers maken voordat je weer moet opladen. De officiële cijfers geven een bereik van ongeveer 320 kilometer aan, wat voldoende is voor dagelijkse ritten en zelfs enkele langere uitstapjes. Dankzij de snellaadcapaciteit kun je overigens slechts in 35 minuten weer 80% batterijlading krijgen, waardoor je weer snel onderweg kunt.

Interieur

Concurrerende prijs

En tot slot: hoeveel mag zo’n opwindend ritje kosten dan? De prijs is concurrerend (vanaf €38.490) en – gezien de prestaties die je krijgt – kun je wel stellen dat het een koopje is. Bovendien zijn er verschillende uitrustingsniveaus en personalisatie-opties beschikbaar, zodat je de Abarth 500e helemaal naar eigen smaak kunt aanpassen. Tijd om de straten te veroveren dus, met een flinke dosis pittige pret.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy