7 x de spannendste Halloween-griezelfilms voor jong tot oud

by Jill Buitenhuis

31 oktober is het Halloween. Reden genoeg om dit weekend lekker alle gordijnen dicht te doen, zelf een grote bak popcorn te maken en een Halloween-marathon te houden. De klok gaat zelfs een uurtje achteruit, waardoor je een uur langer spannende films kunt kijken, yes! We hebben de spannendste Halloween-griezelfilms voor verschillende leeftijden voor je op een rijtje gezet. Veel griezelplezier.

Coco

Miguel is een enthousiaste, twaalfjarige jongen die in Mexico woont. Hij ontdekt een eeuwenoud mysterie dat hem naar een bijzondere en onverwachte reünie leidt. Tijdens Día de los Muertos komt Miguel terecht in de fantastische wereld van de doden. Bekijk hier de trailer.

Te zien op Disney, 6+

The Exorcist

Liever griezelen in de bioscoop? Ga dan naar The Exorcist: Believer. Het is dit najaar precies vijftig jaar geleden dat de meest huiveringwekkende horrorfilm in de geschiedenis in première ging. Nu volgt er eindelijk een nieuw hoofdstuk! De perfecte film voor tijdens Halloween!

16+

The Witches

Een Roald Dahl-classic die verfilmd is! De jonge weesjongen Bruno trekt in bij zijn liefhebbende oma in het plattelandsstadje Demopolis in Alabama. Nadat ze enkele ogenschijnlijke charmante, maar duivelse heksen ontmoeten, nemen ze hun toevlucht in een luxe hotel aan de kust.

Te zien op Pathé Thuis, 9+

Midsommar

Een Amerikaans koppel met relatieproblemen reist af naar een legendarisch Zweeds midzomerfestival. Daar verandert een schijnbaar paradijs in een met angst doordrenkte nachtmerrie als de plaatselijke bevolking hun angstaanjagende agenda onthult…

Te zien op Netflix, 16+

De Griezelbus

Weer een echte klassieker, die geschikt is voor kinderen vanaf 9 jaar en als ouder ook nog eens heerlijke nostalgie brengt. De jonge Onnoval moet voortdurend de pesterijen van zijn klasgenoot Gino verdragen. Dan moedigt een leraar hem aan om zijn creativiteit de vrije loop te laten en verhalen te schrijven. De horrorschrijver Nol waarschuwt hem nooit verhalen te schrijven over Ferlucci en zijn ‘horrorbus’…

Lees ook:  Koffiemerk De Koffiejongens komen met 'Mannentoeslag' op Wereldmeisjesdag

Te zien op Videoland, 9+

A Quiet Place

Ver weg van de bewoonde wereld leeft een hecht gezin continu in angst dat zelfs het zachtste geluid de aandacht van verschrikkelijke buitenaardse wezens zal trekken. Er is ook een deel 2 van deze film, dus je kunt lekker bingen!

Te zien op Netflix, 16+ 

The Invisible Man

Na zijn eigen zelfmoord in scène te hebben gezet, gebruikt een gestoorde wetenschapper zijn kracht om onzichtbaar te worden om zijn ex-vriendin te stalken en te terroriseren. De politie weigert haar verhaal te geloven. De hoofdrol in deze film wordt gespeeld door Elisabeth Moss, bekend van de populaire serie The Handmaid’s Tale.

Te zien op Netflix, 16+

Foto header via iStock, credits: cyano66

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy