5 x laat je verrassen door het knusse Reykjavik

by Jill Buitenhuis

IJsland, een eiland waar je een keer in je leven geweest wil zijn. Een plek waar je betoverd wordt door de prachtige, woeste natuur en waar je je heel klein voelt tussen al die imposante stenen bergen. Heb je een reis naar Reykjavik gepland staan? Supertof! Je gaat daar een geweldige tijd tegemoet. Heb je nog geen plannen? Dan weten we zeker dat je na het lezen van dit artikel meteen een reis naar deze prachtige stad wil boeken. Wat goed is om te weten is dat je alle highlights van Reykjavik snel gezien hebt. Het is namelijk een kleine stad, waardoor je gemakkelijk van A naar B gaat en onderweg veel plekken mee kunt pakken. Én des te meer tijd om plekken echt beter te leren kennen. Dit zijn de spots die je niet wil missen. Laat je verrassen door het knusse Reykjavik!

Stadswandeling

Plan 1 dag om alle city-highlights te ontdekken, zoals de Hallgrímskirkja. Een indrukwekkende kerk in het centrum van Reykjavik. Het is het hoogste gebouw van heel IJsland. Bovenop de kerk heb je een prachtig uitzicht over de stad. Vanuit deze plek wandel je zo het knusse centrum in, waar je heel veel leuke plekjes hebt om even bij te komen en te genieten van heerlijk eten.

Kol

Een gewilde spot, dus het wordt ook zeker aangeraden om hier een tafeltje te reserveren in het weekend. Het eten hier is echt een kunstwerk op je bord, en ook nog eens heel erg lekker. Bestel er een cocktail bij en je avond is helemaal compleet.

Lees ook:  Concentratie nodig? Gebruik deze vier tips

Snaps

Een knusse bistro bar waar je de keuze hebt uit heerlijke gerechten. Van Boeuf Bourguignon tot de ‘catch of the day’. Echt een aanrader wanneer je in Reykjavik bent. Tip? De mosselen of de zalm, vers en goed bereid.

Caruso

Een Italiaans restaurant dat je de knusheid van Reykjavik laat ervaren. Je wordt hier geholpen door heel lieve mensen, die echt een passie voor hun vak hebben. Neem plaats in de serre, kies voor een lekkere pasta, sla je dekentje over je benen en geniet van deze gezellige plek.

Northernlight Cruise

Als je naar IJsland gaat hoop je natuurlijk het noorderlicht te spotten. Een geometrisch lichtverschijnsel in de bovenste lagen van de aardatmosfeer. Adembenemend mooi. Boek in Reykjavik een cruise waarbij je kans om het noorderlicht te spotten vergroot wordt. De beste tijd om het noorderlicht te spotten is tussen november en half april.

Vervolg je route na je bezoek aan Reykjavik

Ga je op doortocht? Dan wacht er heel veel moois op je. Breng een bezoek aan het Tingvellir Nationaal Park. Neem je wandelschoenen mee en maak een mooie wandeling door dit gebied. Vervolg je route naar de Golden Circle. Een gebied vol geothermische activiteit dat door de meeste toeristen bezocht wordt als dagtrip. Bezoek de Gulfoss-waterval en eindig je dag bij de Secret Lagoon, een van de oudste thermaal baden van IJsland. Echt een plek om helemaal tot rust te komen na een actieve dag. Houd je van thermale baden? Dan mag een bezoek aan Blue Lagoon niet ontbreken tijdens je trip. Duur, maar wel echt de moeite waard als je er bent.

Lees ook:  Trend om mee te nemen naar 2020: refurbished apparatuur

Foto header via iStock, credits: SuppalakKlabdee

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy