5 x inspiratie voor je citytrip naar Glasgow

by Jill Buitenhuis

Glasgow, de grootste stad van Schotland. Je vindt hier pubs in overvloed, indrukwekkende architectuur en je kunt plaatsnemen bij heel goede restaurants. De perfecte combinatie dus voor een leuk herfsttripje. En het leuke is ook: je kunt er per boot of per vliegtuig komen. Laat je verrassen door het mooie Schotland en laat je inspireren voor je citytrip naar Glasglow met deze leuke tips!

Bezoek een pub

Met stip op nummer 1: een bezoek brengen aan een pub! De plek waar Schotland mede om bekend staat. Een en al gezelligheid is wat je hier krijgt. Bestel een lekker speciaal biertje, of een glas whiskey en geniet van de Schotse gezelligheid. Tips? Waxy O’Connor’s Glasgow en The Ark Glasgow.

Voor de geschiedenis- en kunstliefhebbers

Ook wel bekend als de St. Mungo’s Cathedral. De kathedraal werd gebouwd in de 12e eeuw en is een van de weinige middeleeuwse kerken in Schotland die grotendeels intact is gebleven. Een must-visit voor geschiedenisliefhebbers. Ben je zowel een geschiedenis- als kunstliefhebber? Breng dan ook absoluut een bezoek aan de Kelvingrove Art Gallery and Museum. Je vindt hier een uitgebreide collectie aan schilderijen, sculpturen en nog veel meer. Van Schotse kunst tot wereldwijde culturele schatten, laat je verrassen. De entree is gratis!

De bruisende straat Ashton Lane

Zo’n klein, gezellig straatje, vol lampjes, waar je naar op zoek bent als je een nieuwe stad ontdekt. Dat gevoel vind je in de straat Ashton Lane, gelegen in de wijk West End. Aanrader? Drink een koud biertje bij Innes & Gunns voor de echte Glasgow-ervaring.

Lees ook:  8 x musthave reisgadgets voor een zorgeloze trip

Voor de voetballiefhebber

Voor voetballiefhebbers is Glasgow ook een aanrader om te bezoeken. Plan je citytrip met een stel vrienden in het weekend en koop een kaartje voor een wedstrijd van Celtic F.C. Je hebt gegarandeerd een top avond met je maten.

Botanic Gardens

In het noorden van Glasgo vind je ene plek waar je het hele jaar door naar toe kunt. Een walhalla voor ‘groenliefhebbers’. Bij de Botanic Gardens vind je de mooiste bloemen, planten en bomen van over de hele wereld! Het is een hele ervaring om een bezoek te brengen aan deze kassen en tuinen.

Foto header via iStock, credits: takeo1775

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy