5 x de leukste hardloopwedstrijden waar je je nu voor in kan schrijven!

by Redactie

Of je nu een beginnende hardloper bent of een ervaren, hardloopwedstrijden zijn altijd een mooi doel om voor ogen te hebben wanneer je aan het trainen bent. En het leuke is dat dergelijke wedstrijden het hele jaar rond worden gehouden. Zowel lopen in de winterse kou als in een zomers zonnetje heeft zo haar charme. Wij zochten een aantal toffe hardloopwedstrijden op, waar je je nu voor in kan schrijven.

Haagse Duinentrail

De Haagse Duinentrail op zaterdag 11 november  is een uitdagende trail dwars door de duinen van Den Haag. Het parcous is 13 of 18 kilometer. De start en finish is op de baan van Haag Atletiek. Deelname kost slechts tientje. Wel snel bij zijn, want aantal deelnemers is beperkt.

Bruggenloop Rotterdam

In december vindt de 33e editie van de Bruggenloop Rotterdam plaats. Dit hardloopevenement vindt plaats op zondag 10 december. Het is een bijzonder én sfeervol hardloopevent, want met het parcours is de stad namelijk helemaal klaar voor de feestdagen. Alle lopers dragen hun steentje bij aan de sfeervolle verlichting die al in Rotterdam aanwezig is in die tijd. Alle lopers ontvangen een looplampje zodat ze veilig de route van 15 kilometer kunnen afleggen. Daarnaast vormen die lampjes een ketting van lichtjes wat zorgt voor een uniek effect op het parcours.

TexelTrail

Een super mooie trail, vanaf Vakantiepark De Krim. Je loopt door (ruige) natuurgebieden en over het strand. Ruimte, wind en water zijn kenmerken die de beleving van het hardlopen door de Texelse natuur extra speciaal (en uitdagend) maken. De afstanden die je kan kiezen zijn 15, 24 en 42,2 km. De TexelTrail is geen echte wedstrijd, maar er wordt wel elektronische tijdwaarneming gebruikt en de finishtijden worden geregistreerd.

Lees ook:  De leukste festivals van het voorjaar: van Paaspop tot meer

Zandvoort Circuit Run

Op zondag 24 maart 2024 kunnen hardlopers meedoen aan de Zandvoort Circuit Run. Als deelnemer staat er een verrassend parcours te wachten. Want de start is op de pitstraat! Om vervolgens te ‘racen’ door de scherpe bochten, over de heuvels van het circuit, door de duinen richting het strand. De finish van alle afstanden (4, 12 of 16,10 km)  is weer op Circuit Zandvoort.

Vuurtorenloop Vlieland

Je kunt bij de Vuurtorenloop kiezen uit drie routes. Een halve marathon (21,1km), 10 km en 5 km. De halve marathon is behoorlijk pittig omdat hij een stuk strand en twee keer de beklimming van het Vuurboetsduin bevat. Alle routes brengen je overigens een keer langs de vuurtoren. De inschrijving opent op 28 oktober en de loop vindt plaats op 21 april 2024.

Foto header via iStock, credits: sportpoint

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy