4 x zo ga je winter te lijf

by Redactie

We moeten er langzaam aan geloven… dat de zomer over is en de herfst en winter voor de deur staan. Geen ijskoude biertjes meer op het terras, maar warme choco binnen bij de haard. Op zich ook niets mis mee, toch? Maar toch. Die kortere, donkere dagen zijn niet voor iedereen een fijn vooruitzicht. Hoe ga je de winter te lijf? Wij geven tips! Van huissokken tot aan podcasts.

Warme winter breisels

De beste manier om een nieuw seizoen te starten is je garderobe om te wisselen. Zo kom je gelijk in een meer winterse vibe, wat kan bijdragen aan een positief gevoel. Haal je zomerkleding uit je kledingkast en trek de dozen met je winterkleding er weer bij. En vul vooral aan met nieuwe of tweedehands fijne breisels. Wat zeker niet mag ontbreken zijn warme winterse sokken. Trek ze aan, krul jezelf op op de bank en bingewatch je favo series avonden lang. En leuk; voor dames huissokken zijn er specifieke modellen te vinden. Maar ook voor heren huissokken zijn er fijne paren te vinden. Je voeten liggen er warm bij aankomend seizoen!

Gezond eten

Klinkt misschien voor de hand, maar vaak eten we in de zomermaanden toch gezonder dan in de winter. Toch is het dan makkelijker om salades en lichte maaltijden te eten. In de winter lonken de stoofpotten, koolhydraten en warme drankjes. Ook lekker! Gelukkig zijn er ook heel veel fijne recepten waarmee je net zo’n lekkere stoofpotjes kan maken, maar dan wel wat lichter én met extra groentes. Bijvoorbeeld een stoofpot van wintergroenten met quinoa. Eet je gezond in de winter, dan voel je je gelijk ook stukken beter!

Lees ook:  Essentiële én hippe items die je festivallook compleet maken

On the move

Hoe je de winter letterlijk te lijf gaat? Door goed door te blijven bewegen tijdens de wintermaanden. Trek die wandelschoenen extra uit de kast en maak heerlijk lange herfstwandelingen. Of ga eens extra naar de sportschool. En als die drempel te hoog is, ga dan aan de slag thuis met motiverende sport tutorials. Padel, hardlopen en zwemmen zijn ook ideale sporten om in de koude, donkere maanden te beoefenen. Waardoor je het hele jaar door fit en gezond blijft voelen.

Luisteren maar

Wil je voorkomen dat je tijdens de wintermaanden te veel voor de televisie zit? Luister dan eens vaker naar toffe podcasts. Bijkomend voordeel van podcasts luisteren is dat het heel rustgevend is. Onze tips: The wintering sessions waarin auteur Katherine May gasten interviewt over het leven in de kou en hoe die te overleven. Maar ook de podcast Modern Love, waarin columns (over grote en kleine aspecten van de liefde) worden voorgelezen door bekende acteurs als Kate Winslet en Colin Farrell is zeker de moeite waard.

Foto header via iStock, credits: Evrymmnt

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy