4 x waarom je een smartwatch zou moeten aanschaffen

by Redactie

Als je goed om je heen kijkt, dan zie je er al heel wat mensen mee lopen. Met een smartwatch. Oftewel, een ‘slim horloge’. Deze type horloges zijn als het ware een verlengstuk van je telefoon aan je pols. En ze worden steeds populairder. De voornaamste redenen hiervoor zijn wel dat ze een handig en populair hulpmiddel zijn geworden om je sport-activiteiten in de gaten te houden, je productiviteit te verbeteren én verbonden te blijven. At anytime. Ben je van een smartwatch aan te schaffen, maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees dan snel verder. Wij praten je bij over een smartwatch kopen.

Horloge als telefoon

Bij een smartwatch draait natuurlijk alles om connectiviteit. Vraag jezelf eens af hoe vaak je op een dag je smartphone erbij pakt om te kijken of je nog nieuwe berichten hebt gekregen…. Dat is waarschijnlijk heel vaak. Door de nieuwe generatie smartwatches kan je je horloge tegenwoordig ook écht als telefoon gebruiken. Deze zogenaamde cellular smartwatches zijn smartwatches met een eSim. Hierdoor kunnen ze los van een telefoon functioneren. Voorheen kon dit alleen via een bluetooth- of wifi-verbinding met je telefoon. Zo kan je oproepen beantwoorden (of weigeren), berichten sturen en heel veel meer. En ben je dus niet meer afhankelijk van alleen je telefoon.

Betalen maar

Contactloos betalen is steeds meer normaal. Het schijnt zelfs zo te zijn dat ongeveer negen op de tien pinbetalingen op deze manier gedaan. Dat is echt een enorm aantal! Eén van de manieren waarop je contactloos kan betalen is met behulp van je smartwatch. En dat werkt super simpel. Je hoeft daarvoor alleen maar je smartwatch met de app van je bank te verbinden. Als je een betaling wilt uitvoeren dan houd je het horloge tegen de pinautomaat en klaar ben je. Wel is het slim om vooraf goed te checken of jouw bank samenwerkt met de betaalmethode van jouw smartwatch.

Lees ook:  Bouwsoftware: hét geheime wapen om je kosten te beheersen

Upgrade van je lifestyle

Wat alle smartwatches gemeen hebben is dat ze je dagelijkse activiteiten meten. Dat kan van stappenteller tot aan een totaaloverzicht van je fitheid per dag. Dat wil zeggen dat veel smartwatches je hartslag, slaapkwaliteit en de hoeveelheid calorieën die je verbrandt bij houden. Door je smartwatch dit te laten bijhouden lukt het vaak beter je doelen na te streven en met name dus je activiteiten te meten. Win win!

Nooit meer verdwalen

Nu is verdwalen in Nederland al best knap, maar is je oriëntatie niet al te best dan is het wel heel fijn dat op een smartwatch ook standaard GPS zit. Bijkomend voordeel van GPS op je smartwatch is dat je zo makkelijk de route kan bijhouden wanneer je op de fiets zit. Zo bereik je je bestemming veilig, snel en overzichtelijk.

Foto header via iStock, credits: olegbreslavtsev

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy