4 x dit zijn dé wintersport trends voor seizoen 2023/24

by Redactie

Yes, het skizoen gaat bijna weer van start! En er zijn al skigebieden waar nu al, in september en oktober, weer wat liften aan het draaien zijn. De meerderheid van de skigebieden in de Alpen opent in november en december de liften en pistes. Maar toch, de wintersport-pret mag weer gewoon beginnen. Dat maakt nieuwsgierig naar wat de trends op het gebied van wintersport voor seizoen 2023/2024 gaan zijn? Wij zochten het voor je uit. Lees je mee?

Eén kledingstuk meerdere functies

Wat het meest opvalt aan dé trend van dit seizoen is dat de focus ligt op zogenaamde cross-over kleding. Oftewel kleding die je kunt dragen tijdens een wandeling door de stad, maar ook tijdens een hike door het bos of tijdens het skiën. Super duurzaam en comfortabel. Bij de dames winterjas zien we veel corduroy, puffer jackets én panterprint. Snowboardjassen die je zo, hup, ook buiten de pistes om kan dragen. Streetstyle meets the slopen. Deze winterjassen voor dames kan je dus het hele winterseizoen door blijven dragen.

Colourblocking

Overall zien we een trend met heel veel kleur. Zowel bij de heren als dames skikleding zijn er veel lijnen en kleurrijke patronen te bekennen. En dat geldt zowel voor jassen als voor pully’s. Kleur zorgt ervoor dat je opvalt op de piste. En dat is helemaal fijn als het ook nog eens gecombineerd wordt met de beste functionaliteit voor in de bergen. Een anorak met een ingebouwd masker? Ja hoor, dat kan prima. Hoe fijn als er een stoffen masker ‘ingebouwd’ zit dat je over je gezicht kunt trekken om de kou buiten te houden!

Lees ook:  Stand-up Paddleboarding: met deze sport train je je hele lichaam

4 x dit zijn dé wintersport trends voor seizoen 2023/24

Opvouwbare ski’s

Wat betreft ski-gear is een opvallend iets op de markt te spotten; de opvouwbare ski. Super handig, want daardoor kan je je ski’s veel makkelijker vervoeren. Daarnaast neemt de ski weinig ruimte in en dat zonder in te leveren op de prestaties van de ski. Dus heb je een kleine auto of thuis weinig ruimte voor het stallen van ski’s? Dan is de opvouwbare ski toch wel een absolute aanwinst dit seizoen.

Skiën in Scandinavië

Veruit de meeste Nederlanders gaan naar Oostenrijk of Frankrijk voor een wintersportvakantie. Maar skivakantie in Scandinavië is iets wat je ook steeds vaker hoort. En dat is niet vreemd. Want; prachtige natuur, sledehondentochten en véél sneeuw. Zowel in Zweden als Noorwegen zijn prachtige skigebieden te vinden. Wie durft?

Zelf een nieuwe wintersport-outfit scoren? Met de 10% kortingscode dailycappuccino10 kun je bij Protest tot en met 31-03-2024 kleding scoren mét korting. De kortingscode is zowel op de nieuwe als oudere collecties geldig.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy