Zou jij eigenlijk ook wat meer moeten bewegen? 

by Redactie

Wist jij dat een groot deel van de bevolking te weinig beweegt? Veel mensen zitten de hele dag op kantoor en als zij na een lange dag werken thuiskomen, doen zij ook niet veel meer. Hierdoor kun je in een neerwaartse spiraal terechtkomen. Wanneer je namelijk weinig beweegt, krijg je minder energie. Wanneer je minder energie hebt, heb je ook steeds minder zin om in beweging te komen. Je loopt dan het risico dat je zwaarder wordt. Daar hoeft niet direct iets mis mee te zijn, maar het kan wel gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Overgewicht is namelijk niet goed voor een mens. Bovendien is het veel fijner om voldoende energie te hebben zodat je aan het eind van je werkdag ook nog energie hebt om andere dingen te gaan doen. Door goed te bewegen, kun je dit bewerkstelligen. Wij laten je zien hoe je dit kunt doen.

Beginnen met sporten

Wat je ook van plan bent om te doen: het begin is altijd het moeilijkst. Dat geldt zeker voor sporten. Voor veel mensen is het een drempel om naar de sportschool te gaan, of om zich aan te melden bij een sportvereniging. Wil jij graag laagdrempelig gaan sporten, dan kun je ook eens kijken of je een goede gezondheid app kunt vinden. Vandaag de dag zijn er namelijk vele waarmee je een goed programma kunt maken dat je kunt aanhouden wanneer je gaat sporten. Zo sport je weliswaar alleen, maar het voelt alsof je een personal coach hebt die je vertelt wat goed is en wat je beter niet kunt doen. De vraag hoeveel bewegen per dag voor jou genoeg is, is namelijk een lastige voor jouzelf om te beantwoorden. Met de app krijg je inzicht in je vermogen, je prestaties en je doelen. Hoe ideaal kun je het hebben?

Lees ook:  The Table of Ocho; een platform dat je helpt een ultiem thuisdiner voor thuis te creëren met de feestdagen

Varieer met sporten

Een van de grote voordelen van een app om mee te sporten, is dat je niet gebonden bent aan een soort sport. Je vindt op de app namelijk tal van sporten. Wil jij een tijdje fietsen? Maak dan een schema voor de zomermaanden. Wordt het gladder op de weg en vind je het niet meer prettig om te fietsen? Dan kun je altijd overstappen op wandelen. Je persoonlijke app laat je zien hoeveel kilometer jij per week zou moeten trainen om je doel te halen. Misschien wil je volgend jaar wel de Nijmeegse vierdaagse lopen? Of wat dacht je van de Elfstedentocht in Friesland? Met een goede app kun je gericht aan je doelen werken. Probeer het eens een keer!

Hou het leuk

Voor veel mensen is sporten een kwestie van moeten. Dat is niet een goed uitgangspunt. Alles wat je tegen je wil doet, zal waarschijnlijk niet heel succesvol worden. Zorg er daarom voor dat je het sporten leuk houdt. Kies een sport die bij jou past, die jou goed ligt en die je eenvoudig kunt beoefenen. Het kan ook werken om jezelf te belonen. Wij wensen je veel plezier met sporten!

Foto header via iStock, credits: dima_sidelnikov

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy