Weekendje weg in Zwolle: deze hotspots mag je niet missen 

by Jill Buitenhuis

Zwolle, een plek waar je in eerste instantie misschien niet zo snel een stedentrip naartoe boekt, maar wel écht de moeite waard is. Helemaal nadat je bij een van de hotspots bent geweest die we je tippen in dit artikel. De prachtige Hanzestad zit namelijk vol verbogen parels, authentieke straatjes en culinaire hotspots. Deze culinaire tips mag je niet missen wanneer je naar Zwolle gaat.

Bij Hartje Zwolle

Een plek waar heel veel liefde, lekker eten en drinken en de stad Zwolle centraal staat. Geniet hier van heerlijke authentieke gerechtjes, die geserveerd worden op grote planken. Perfect dus als je het altijd lastig vindt om te kiezen, je kunt hier gewoon alles proeven! Je kunt hier iedere dan terecht tussen 12.00 en 18.00 uur, en op vrijdagavond zelfs tot 22.00uur.

Burgemeester Drijbersingel 67

Os en Peper

Een plek voor de echte foodliefhebbers. Bij Os en Peper geniet je van culinaire gerechten met heerlijke bijpassende wijnen. Alles gerechten worden gemaakt met passie en dat proef je! Je vindt deze plek midden in de binnenstad van Zwolle, perfect dus om neer te ploffen na een dagje in de stad.

Ossenmarkt 7

Beautanica

Naast Os en Peper vind je nog zo’n parel: Beautanica. Hier kun je borrelen, lunchen en dineren in Beautanische sferen. Meer zin in een high wine of een high beer? Ook dat kan hier. Laat je verrassen door het prachtige interieur en geniet van al het lekkers. Bekijk de kaart alvast voor een klein voorproefje.

Ossenmarkt 9

Barista Café

Deze knusse koffiespot mag absoluut niet ontbreken in dit lijstje. Echt een must-visit voor onze mede koffieliefhebbers. Geniet hier van een heerlijk ontbijt of lunch, of juist van wat zoets bij de koffie. Wij vonden dit een heel fijne plek om de dag te beginnen.

Lees ook:  Wat te doen op vakantie als het regent

Diezerstraat 109

Het Refter

Voor de vrijdagmiddagborrel moet je bij Het Refter zijn. Een stadscafé in een voormalig klooster, een van de oudste gebouwen van Zwolle. Je hebt hier de keuze uit maar liefst 24 speciaal bieren van de tap en meer dan 200 van de fles.

Bethlehemkerkplein 35a

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze rooftopbar-guide! 

Foto header via iStock, credits: DutchScenery

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy