Waar moet je op letten bij een bedrijfsautoverzekering?

by Redactie

Wanneer je een bedrijfswagen hebt aangeschaft, krijg je ook meteen te maken met het kiezen van een verzekering. Voordat je een verzekeringsmaatschappij kiest, is het goed om je te verdiepen in de soort verzekeringen die er zijn, en vooral hoe je de bedrijfswagen gaat gebruiken. Voor de bedrijfsautoverzekering is het bijvoorbeeld van belang hoeveel je rijdt voor het werk dat je doet, wie of wat je vervoert en of er nog andere gebruikers van de bedrijfsauto zijn. Hieronder de belangrijkste categorieën voor het primaire gebruik van de auto.

Koeriersdiensten

Is de bedrijfsauto bedoeld voor koeriersdiensten, kun je rekenen op veel kilometers in de stad. Ook wordt er soms iets van hoge waarde vervoerd, en dat kun je meeverzekeren. Daarnaast zijn er vaak verschillende koeriers in dienst die gebruik maken van de auto. Deze punten moeten meegenomen worden in de af te sluiten bedrijfsautoverzekering.

Taxi uitvoering

Bij deze vorm van bedrijfswagens speelt de inzittendenverzekering een belangrijke rol. Ook kan de verzekering vragen hebben over de rijervaring van de bestuurder, en kan het soms voor de verzekering een vereiste zijn dat de bestuurder goed getraind is.

Lesauto

Een speciale categorie bij een bedrijfsauto verzekeren is de lesauto. Ten eerste is de primaire bestuurder een nog onervaren rijder, en dient daar een goede verzekering voor afgesloten te zijn. Daarnaast heeft de lesauto een aantal technische toevoegingen waarmee de instructeur ingrepen kan doen als dat nodig is, en daarmee stijgt de auto in waarde. Tot slot is het een auto die heel veel kilometers maakt.

Lees ook:  Energierekening uitgelegd: wat kost 1 kWh?

De ‘overige’ categorie

Natuurlijk dekken de hierboven genoemde categorieën lang niet alle doeleinden voor bedrijfswagens. Voor verzekeringen gaat het erom dat ze een schatting kunnen maken van wat er allemaal nodig is om te verzekeren, en hoe hoog het risico ligt. Bedrijfsauto’s die in deze categorie vallen kunnen gebruikt worden voor specifieke branches zoals de bouw of installatie.

Privé verzekering afsluiten – slim alternatief?

Een andere mogelijkheid is nog om je bedrijfswagen privé te verzekeren. Dit is een goedkopere verzekering, maar je bent daarbij ook beperkter. Wanneer je de auto bijvoorbeeld vooral voor woon-werkverkeer gebruikt, wordt dit gezien als privégebruik en zou het financieel slimmer zijn om de verzekering ook privé af te sluiten. Daar staat wel tegenover dat je geen gebruik kunt maken van voordelen zoals belastingaftrek. Wanneer je zakelijk verzekerd bent, ben je automatisch ook privé verzekerd, maar dit geldt niet andersom.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy