Teambuilding inspiratie: 4 leuke activiteiten op een rijtje

by Redactie

Binnen steeds meer bedrijven wordt tegenwoordig aandacht besteed aan teambuilding. Je dwingt je medewerkers op deze manier om samen te werken, waardoor zij elkaar beter leren begrijpen. Bovendien versterk je met teambuildingactiviteiten de onderlinge band tussen collega’s. Wil je ook aan de slag met teambuilding, maar zoek je nog een leuke activiteit? Hieronder hebben wij 4 leuke activiteiten voor je op een rijtje gezet.

#1 Ga samen sporten

Als je medewerkers regelmatig sporten, is de kans op verzuim een stuk kleiner. Daarom kun je ervoor kiezen om ze de mogelijkheid te bieden om samen te sporten. Dit helpt je niet alleen om verzuim tegen te gaan, maar vergroot ook nog eens het teamgevoel onder je personeel. Je kunt je personeel één of twee keer per week de mogelijkheid bieden om samen te sporten bij een sportschool in de buurt, maar het is ook leuk om samen een bootcamp of bokstraining te volgen. Je kunt eventueel ook een hardloopclubje opzetten en iedere week een avond samen hardlopen.

#2 Dompel je onder in virtual reality (VR)

Heb je door de jaren heen al de nodige teambuildingactiviteiten georganiseerd? Dan ben je misschien nog op zoek naar iets origineels. Een VR-game van vr game Amsterdam is in dat geval het overwegen waard. Dit is niet alleen een leuke en unieke teambuildingactiviteit, maar je krijgt er ook waardevolle inzichten door. Je ontdekt namelijk hoe je medewerkers handelen in stressvolle situaties. Reserveer je op https://www.lightningvr.com/nl ? Dan kun je bovendien uit verschillende games kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld een VR-game spelen waarbij communicatie centraal staat, maar er zijn ook spellen die draaien om leiderschap of rolverdeling.

Lees ook:  4 x financieel je eigen boontjes doppen

#3 Organiseer een speeddate

Iedere ondernemer wil dat zijn medewerkers zo goed mogelijk met elkaar samenwerken. Dit is helaas niet vanzelfsprekend, maar jij kunt wel het een en ander doen om hieraan bij te dragen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je personeel elkaar goed kent. Dit kun je onder andere doen door speeddates te organiseren. Zet meerdere tafeltjes neer en zet aan iedere tafel twee medewerkers neer. Laat ze een minuut met elkaar praten en draai vervolgens door. Op deze manier leren je medewerkers hun collega’s in korte tijd veel beter kennen.

#4 Speel een speurtocht of escape room

Veel bedrijven organiseren teambuildingactiviteiten om de samenwerking tussen medewerkers te vergroten. Is dit ook het doel van de activiteiten die jij organiseert? Laat je medewerkers dan een speurtocht of een escape room spelen. Met deze activiteiten dwing je ze om met elkaar samen te werken. Je kunt er eventueel ook een wedstrijdje van maken en een prijs in het vooruitzicht stellen voor het team met de snelste tijd. De samenwerking verloopt dan vaak nog beter, want niemand wil verliezen van zijn collega’s. Het verliezende team moet dit namelijk nog lange tijd aanhoren op de werkvloer.

Foto header via iStock, credits: Rawpixel

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy