Review: de iPhone 15, alle ins & outs op een rij!

by Redactie

Alle iPhone fans onder ons kunnen vast en zeker niet wachten… Want nadat de iPhone 15 vorige week is aangekondigd komt ie deze week ook daadwerkelijk in de winkels te liggen. En zoals dat gaat bij elke nieuwe iPhone, dat gaat met een hoop bombarie. Wij zetten alle ins & outs voor je op een rij van de iPhone 15. Die overigens in vier verschillende modellen op de markt komt: de iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max.

Dynamic Island

Eén van de meest opvallende kenmerken is het Dynamic Island. Bij de vorige generatie iPhones hadden alleen de Pro-modellen deze feature. Maar bij de lancering van de iPhone 15 hebben alle modellen deze feature. Maar wat is het precies? Met het Dynamic Island kan je super goed multitasken.Zo hoef je niet langer van app te wisselen om een telefoontje op te nemen of om een melding van je navigatie te bekijken. Je kan het allemaal gewoon in je Dynamic Island zien. In de praktijk wil dat zeggen dat de notch van de recente iPhone-modellen een klein beetje naar beneden is verschoven. Daardoor maakt het onderdeel van het informatiepaneel waarop je realtime meldingen, activiteiten en waarschuwingen kunt zien. Heel handig!

Design van de iPhone 15

Natuurlijk is het ontwerp van de iPhone 15 ook weer net wat anders dan zijn voorgangers. Zo kan je kiezen uit vrolijke nieuwe kleuren, zoals blauw, geel, groen en roze. Houd je van kleur dan zit je dus goed. Wat verder nieuw is, zijn de ronde schermranden en de matte achterkant. Ook zit er een USB-C oplaadpoort op zodat opladen makkelijker dan ooit gaat en je nooit meer verschillende kabels mee hoeft te nemen.

Lees ook:  Waarom je vandaag nog toegang wilt krijgen tot Amerikaanse Netflix

Selfie time

Een iPhone zonder perfect werkende camera kan natuurlijk niet. Good news; de iPhone 15 bevat een 12 megapixel selfiecamera met autofocus. Ook handig is de 12 megapixel ultragroothoeklens waarmee je meer van je omgeving vast kan leggen. Ideaal voor op vakantie, roadtrip en wanneer je graag landschaps- en groepsfoto’s maakt.

En dan het stukje zoomen. ‘Vroeger’ een absolute doodzonde wanneer je ging inzoomen om een foto te maken. Nu kan dat tegenwoordig zonder probleem. Met de iPhone 15 kan je 2x inzoomen met de telelens. En het belangrijkste hiervan: zonder kwaliteitsverlies. Verder kan je ook in 4K HDR filmen. En met functies zoals Cinematic Mode en Action Mode kan je helemaal creatief aan de slag. Zodat je TikTok filmpjes perfect uit de bus komen!

Prestaties

De iPhone 15 heeft weer een betere batterij dan de iPhone 14. Hierdoor kan je weer langer genieten van je favo series en langer games spelen. Tussendoor opladen is haast niet meer nodig. Tel daarbij op de iPhone 15 iOS 17 heeft, het nieuwste besturingssysteem van Apple. In principe is dat niet heel anders dan iOS 16. Apps als Telefoon, FaceTime en Berichten zijn verbeterd en je gebruikt AirDrop nu nog makkelijker.

De iPhone 15 begint qua prijs vanaf 969 Euro. De prijs van een iPhone 15 Pro ligt rond de 1229 Euro. Kan jij ook niet wachten?

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy