Op roadtrip én camper-avontuur met de Dacia Jogger InNature sleep pack

by Imke

Eerder schreven we al over de Dacia Jogger. We omschreven de Jogger als ultiem vlotte gezinswagen, die ook nog eens budgetvriendelijk is. Niet lang na het verschijnen van dat artikel introduceerde Dacia een speciale sleep pack voor deze Jogger. Oftewel; een pack waarmee de Dacia Jogger om te toveren is tot een soort van mini camper. Dat klonk ons goed in de oren… Want ideaal om mee op roadtrip te gaan mét kids. Precies wat wij afgelopen zomer dan ook deden. Met mijn twee dochters reed ik met de Jogger naar de prachtige Chianti streek in Toscane en weer terug.

Op roadtrip én camper-avontuur met de Dacia Jogger InNature sleep pack Op roadtrip én camper-avontuur met de Dacia Jogger InNature sleep pack

De sleep pack

Eerst nog even terug naar de sleep pack. Want het is een bijzondere extra die je kan aanschaffen bovenop de ‘normale’ uitvoering van de Dacia Jogger. Het bestaat uit een soort van box die in de kofferbak wordt geïnstalleerd. Deze box kan je weer ‘unboxen’ tot een heus bed. Er zit een uitklapbaar matras bij dat je kan uitvouwen en bovenop de box plaatst. Zodoende kan je dus letterlijk in de auto twee slaapplekken creëren. Echt een beetje het camper-gevoel. Aan de voorkant van de box zit daarnaast een klep die je kan openmaken. Daarin zit een tent opgeborgen die je op kan zetten en aan de achterkant van de auto bevestigd. Wanneer je dus én de tent én het bed in de auto uitklapt en opzet, dan kunnen er in totaal vijf mensen slapen. Ook zitten er verduisterende rolgordijnen bij. Wel zo prettig. Zowel wat betreft zon als gevoel van privacy.

Lees ook:  Is private lease een slimme keuze voor jouw volgende auto?

Inside

In de praktijk

Met de sleep pack in de auto, blijft er wel weinig ruimte over voor extra bagage. Althans, als je van plan bent langer dan een weekend weg te gaan. Ik ging twee weken op pad met de Jogger en had daardoor veel bagage (mede dankzij de kids…). Dat ging niet passen, waardoor het noodzakelijk was een dakkoffer op het dak te plaatsen. Op zich niet erg, maar je moet er wel rekening mee houden. Gelukkig zit er op het dak van de Jogger een modulaire dakrails. Dus het plaatsen van een dakkoffer was daardoor niet heel ingewikkeld. In de pack, waar ook de tent zich bevindt, heb je overigens wel wat extra ruimte om spullen te plaatsen. Maar dat houdt niet over. Enfin, bepakt en bezakt gingen we op weg richting Bella Italia.

Dacia bepakt

Genoeg aandacht

Wat gelijk opviel onderweg was de aandacht die we trokken. Wanneer we met de auto op een camping stonden, trokken we heel wat bekijks met de sleep pack. Helemaal in combinatie met de nieuwe Jogger. Verbaasde blikken zagen ons de Pack omtoveren tot bed en de tent plaatsen. Mooi tafereel moet dat telkens zijn geweest. Wel had ik ook voor de zekerheid een opgooitent ingepakt. Die kwam zeker ook van pas. Want wil je onderweg naar de bestemming snel een tent opzetten en de volgende ochtend ook weer afbreken en vertrekken, dan is de tent van de sleep pack niet per se de meest handige. Ook qua totale lengte moet je rekening houden met het een en ander. Want zet je de tent op, dan is de lengte die je plek beslaat zeker zo’n 7 meter.  Vooral op kleinere campings is dat niet ideaal. Zodoende wisselden we af tussen sleep pack en opgooitent, wat een prima oplossing was.

Lees ook:  Deze onderwaterreizen moeten op je 2023 bucket list

De tent in de totale lengte

Voor herhaling vatbaar

Wanneer je niet vies bent van kamperen en een beetje avontuur, maar ook een beetje comfort… Dan is de sleep pack combinatie met de Dacia Jogger zeker een aanrader. Helemaal als je met kinderen op vakantie gaat, die vinden het geweldig. Aanrader is wel om een extra tentje mee te nemen, zodat je wat mobieler bent. Voor twee personen en korte weekendjes weg kan je prima uit de voeten met enkel het matrasbed. Er blijft dan ook genoeg bagageruimte over voor je spullen. Voor een heel gezin is het wel passen en meten. Het pack (inclusief de tent en de verduistering) is te koop voor net geen 3000 Euro. Een mooie avontuurlijke aanvulling voor de Dacia Jogger die op zichzelf al een fijn nieuw uiterlijk had gekregen.

Volgend jaar weer?

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy