MG timmert lekker aan de weg: 4 nieuwe modellen én 5 kakelverse brandstores

by Imke

Alweer 18 jaar geleden is het dat de geheel Engelse MG werd geproduceerd. In 2007 werd het merk overgenomen door het Chinese SAIC. Sinds die tijd brengen ze nieuwe (hybride en electrische) MG-modellen op de markt in Azië, Engeland en sinds 2020 ook in Europa. En niet zonder succes. Zelfs in zo’n mate dat de Europese én Nederlandse verkopen alle verwachtingen overtreffen. We lieten ons recent bijpraten over de huidige (en toekomstige) status van MG, waarin nieuwe brandstores en een hele range aan nieuwe modellen de hoofdrol spelen. Nice to know; dit gebeurde in het gloednieuwe pand van Van Mossel in Waalwijk.

Van Mossel

Het prachtige nieuwe pand van Van Mossel in Waalwijk

Groeiende line-up

Tijdens de presentatie kregen we te horen dat MG hun line-up verder uit gaat breiden met twee belangrijke nieuwe varianten van de huidige MG4 Electric. Namelijk de sportieve MG4 Electric XPOWER en de MG4 Electric Trophy Extended Range. Daarnaast komt er ook de vernieuwde MG EHS Plug-in Hybride op de markt. Deze varianten komen in het rijtje van de huidige line-up. Te weten: de MG ZS EV, de MG5 Electric, de EHS Plug-in Hybrid én de MARVEL R Electric.

MG timmert lekker aan de weg: 4 nieuwe modellen én 5 kakelverse brandstores

MG 4 EV

Wat betreft de cijfers; sinds het merk zich in Nederland via Van Mossel MG opnieuw heeft gevestigd, zag het de verkopen jaarlijks meer dan verdubbelen. War afgelopen jaar de teller nog op ca. 1.500 nieuwe MG’s stond, zijn er de eerste helft van dit jaar al meer dan 3.000 in ons land geregistreerd. Dat is een flinke verdubbeling en we zijn nog lang niet in 2024 aangekomen.

Lees ook:  Tips voor veiliger en zekerder autorijden

Vijf nieuwe brandstores

In lijn met deze stijgende verkopen komt ook de aankondiging van vijf nieuwe brandstores. In het kort, momenteel is MG in ons land vertegenwoordigd met vijf brandstores (in Amsterdam, Breda, Leidschendam, Nijmegen en Rotterdam) en negen servicevestigingen. De komende periode wordt dit netwerk van brandstores uitgebreid met nog eens vijf nieuwe vestigingen (in Purmerend, Goes, Groningen, Den Bosch en Roermond). Door dit te doen wil het merk heel Nederland dekken.

Power it is

Nog even terugkerend naar de aankondiging van de nieuwe modellen, de MG4 Electric XPOWER, de MG4 Electric Trophy Extended Range en de MG EHS Plug-in Hybrid. Voor MG is de MG4 Electric XPOWER hun topmodel binnen de MG4 Electric-serie. Niet raar, want het is hatchback met enorm veel power. In slechts 3,8 seconden gaat ie van 0 tot 100 km/u. Voor de grotere actieradius moet je zijn bij de MG4 Electric Trophy Extended Range. Het rijbereik ligt van deze variant op zo’n 520 kilometer! De MG EHS Plug-in Hybrid is vernieuwd en heeft een nog ruimere bagageruimte gekregen én een puur elektrisch rijbereik van 52 kilometer. Vanaf prijzen liggen allemaal rond de 40.000 Euro ( de Electric Trophy Extended Range € 41.285,-, de Electric XPOWER € 42.285,- en  de MG EHS Plug-in Hybrid € 37.385,-).

MG timmert lekker aan de weg: 4 nieuwe modellen én 5 kakelverse brandstores

MG4 Electric XPOWER

Aankondiging nieuwe roadster, de MG Cyberster

Last but not least werd ook de Cyberster gepresenteerd, oftewel de volledig elektrische roadster die zich eerder dit jaar op de Shanghai autoshow al even liet zien. Vandaag (4 september) beleeft hij zijn officiële Europese debuut tijdens de IAA Mobility in München. Vanaf eind 2024 is de MG Cyberster ook in ons land te bestellen. Nice things to come!

Lees ook:  Opel Astra Electric, een schone elektrische topervaring

MG Cyberstar

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy